Minunea din casa ta

Elisei i-a zis: „Ce pot să fac pentru tine? Spune-mi ce ai acasă?” Ea a răspuns: ”Roaba ta n-are acasă decât un vas cu untdelemn. 2 Împărați 4:2

Povestirea biblică din care face parte textul acesta este foarte impresionantă. Ea prezintă istoria unei familii care pentru o vreme fusese o familie fericită dar care acum trecea printr-un moment foarte dificil. În anii care au trecut, părinții și copiii s-au jucat împreună, au călătorit, au lucrat la câmp, au mers la Templu – erau o familie împlinită. Dar așa cum ni se întâmplă uneori și nouă, necazurile au venit unul după altul. Mai întâi a murit tatăl. Îți imaginezi ce durere au simțit copilașii aceia? Probabil au plâns multe zile de dorul lui. Dar plânsul lor avea să fie amplificat de o altă veste. Iar aceasta avea legătură directă cu ei. Pe vremea când tatăl trăia, părinții lor se împrumutaseră de la un om bogat. Când tata a murit, datoria nu a mai putut fi plătită. Acum, omul a venit cu o propunere uluitoare: va lua pe cei doi copii robi în contul datoriei. Imaginează-ți că ai fi tu unul dintre ei. Ce ai simți? Cum ai reacționa? Ce ai putea face? Nu știu ce ai face tu, dar copiii din timpurile biblice nu aveau nicio șansă. Vor fi luați robi, mama va rămâne singură, viața tuturor va fi distrusă.

Dar aici este partea frumoasă a istoriei. În familia aceasta oamenii erau credincioși. Și deși Dumnezeu îngăduise un necaz, El nu avea să permită încă unul. Profetul Elisei este trimis să rezolve problema. Cum o va face? Le va aduce bani pentru a plăti datoria? Nu. Elisei îi pune la treabă. Mama și copiii aduc vase goale de la vecini, apoi toarnă din untdelemnul pe care îl aveau în fiecare vas gol. La un moment dat, toate recipientele sunt pline. Știi despre câte vase vorbim? Biblia nu ne spune numărul lor, dar ne spune altceva. Au fost atât de multe încât, când au vândut uleiul din ele și-au plătit toată datoria și le-a rămas și lor suficient pentru hrană. Dumnezeu făcuse o minune!

Poate și în familia ta apar necazuri. Poate unele lucruri ți se par imposibile. Vreau să îți spun ceva astăzi: nimic nu este imposibil când Dumnezeu este lângă tine! Trebuie doar să crezi și să fii dispus să lucrezi împreună cu El. Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să fie lângă tine și lângă prietenii tăi.

Claudiu Gâșman, Pastor – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video