„Ori la bal, ori la spital …”

Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul, și a zis: „Până când vreți să șchiopătați de amândouă picioarele? Dacă Domnul este Dumnezeu, mergeți după El; iar dacă este Baal, mergeți după Baal!” Poporul nu i-a răspuns nimic. 1 Împărați 18:21

Știai că anumite acțiuni nu sunt foarte eficiente în combinație cu altele? De-a lungul anilor, ca adult, am avut mereu tendința de a mă îngrășa! Probabil a contat faptul că nu am derulat prea multe munci fizice, cu siguranță a contat și faptul că îmi place mâncarea gustoasă și, cum soția mea gătește minunat, am tendința să consum mai mult decât am nevoie … Încercând să îmi controlez greutatea corporală, am apelat și la abonamente la diferite săli de sport unde am făcut mișcare … doar ca apoi să merg acasă și să mănânc mai mult, pentru că mișcarea îți face poftă de mâncare, nu?! O poftă de mâncare mai mare în urma exercițiului fizic în combinație cu demersul de a mânca pe săturate nu m-a ajutat câtuși de puțin să scap de kilogramele în plus! Dimpotrivă, aș zice!

În pasajele biblice care descriu episoade din viața lui Ilie apar persoane sau grupuri de persoane care au convingeri și exprimări clare! De exemplu, Izabela, slujitorii lui Baal, chiar și Ahab, se polarizează de partea răului! Ilie – și fără știința acestuia, alți ”șapte mii care nu au plecat genunchiul în fața lui Baal” – se așază clar de partea lui Dumnezeu! Dar poporul … ei bine, poporul lui Dumnezeu ”șchiopătează de amândouă picioarele”! Israel iubește închinarea la Baal, dar nu s-ar lepăda nici de Yahweh, Dumnezeul evreilor! Ce poate ieși bun dintr-o asemenea combinație?!

Trist este faptul că și noi încercăm acest joc! Am câteva întrebări pentru tine! Cum îți ”iese” rugăciunea de seară după ce ai petrecut ceva timp cu un film sau cu un meci?! Nu simți uneori că ”îți stau în gât” versurile cântecelor creștine despre dragostea pe care i-o purtăm Domnului, după ce peste săptămână ne-am alimentat cu muzica ”lumii”? Atunci când alegem să ”șchiopătăm de ambele picioare” construim cea mai nefirească și nefericită atitudine posibilă!

În experiența spirituală este imposibil să împaci interese opuse! Dumnezeu ne dorește în mod deplin predați lui! Orice altă atitudine este una perdantă! Chiar dacă dai mult lui Dumnezeu, dacă nu Îi dai totul, diavolul te va prinde în capcanele lui!

Un proverb popular românesc spune așa: ”Cine aleargă după doi iepuri, nu prinde niciunul!” Când vrei să slujești și lui Dumnezeu și, prin sinele tău păcătos, lui Satana, nereușita este sigură! Alege de partea lui Dumnezeu!

Narcis Ardelean, Director Tineret Conferință – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor