Speranța și bucuria

Căci așa vorbește Domnul, Dumnezeul lui Israel: „Făina din oală nu va scădea și untdelemnul din ulcior nu se va împuțina, până în ziua când va da Domnul ploaie pe fața pământului”. 1 Împărați 17:14

Dacă ziua de azi te găsește pe malul gândului secat, ce până mai ieri era un fluviu de inspirație pentru tine și pentru toți cei care intrau în contact cu tine și acum constați că nu mai ai chef nici măcar să te joci, să povestești, să zâmbești, atunci ascultă această provocare. Părăsește acest râu secat! Du-te dăruiește ceea ce mai ai. “Căci așa vorbește Domnul Dumnezeul lui Israel: “Făina din oală nu va scădea și untdelemnul din ulcior, nu se va împuțina până în ziua când va da Domnul ploaie pe fața pământului.” Atunci când credem ca nu mai avem resurse, de a face ceva pentru noi și pentru semeni, El găsește soluția cerându-ne sa facem ceva pentru El. Iar tu spui: “Cum Doamne, acum când nu mai am nimic îmi ceri să ofer?”. Da. Acum. El insistă să mergi și sa aduci ceva în mâna ta. Pleacă azi cu acest gând de a face întâi ceva pentru Dumnezeu. Ce ai tu la dispoziție? Câteva firmituri pentru păsări, un zâmbet, o mână de ajutor unui coleg, un pahar de apă pentru un călător obosit? Deschide hambarul inimii tale și un cuvânt dacă găsești, du-l pentru cel pe care îl vei întâlni azi. Vei vedea cum speranța și bucuria va crește în inima ta și vei fi din nou un copil fericit.

Dacă ești instructor și nu mai ai nici o idee cum sa lucrezi cu propriul tău copil, dar să te apleci asupra altora, ascultă provocarea Domnului, fă dis-de-dimineață ceva pentru El și pentru copiii Lui. Stropul acela de putere nu va seca din inima ta, ci va deveni un fluviu de binecuvântări ce te va duce în veșnicie.

Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor