Bucuros cu Dumnezeu

Toți oamenii din Iuda și din Ierusalim, în frunte cu Iosafat, au plecat veseli și s-au întors la Ierusalim, căci Domnul îi umpluse de bucurie, izbăvindu-i de vrăjmașii lor. 2 Cronici 20:27

Te poți trezi dimineața cu N probleme, de neputință, amenințat de insucces, izolat de boală, fără prieteni, etc. Crezi că nu mai ai nici o ieșire. Poți renunța la tot, nu mai ai speranță, te obișnuiești cu abandonul și eșecul. Cu siguranță cineva te va găsi întins pe pământ, fără chef de viață. Sau te poți prinde cu disperare de ajutorul lui Dumnezeu rugându-l pe El să lupte pentru tine.

Chiar dacă ești în valea plângerii, cu El aceasta se va transforma în Valea binecuvântărilor. De aici, din această vale nu poți pleca decât vesel și plin de bucurie. Așadar chiar acum urcă pe munte, întâlnește-te cu Dumnezeul tău, spune-i toate temerile tale, toate durerile. Acolo laudă-L toată ziua prin cântare și vei vedea minunea ce o va face pentru tine. Te va ajuta la fiecare pas. Îți va umbri popasul, popasul aducându-ți pacea și speranța în inimă și poți încheia astfel ziua precum împăratul Iosafat în Valea Bereca, vesel și plin de bucurie. Deci, pleacă cântând “Să fii vesel” (nr. 67 din colecția explo).

Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor