Întreabă pe Domnul!

Dar Iosafat a zis: „Nu mai este aici nici un prooroc al Domnului, prin care să-L putem întreba?” 2 Cronici 18:6

Un vers dintr-o poezie spune că adevărul nu are nevoie de aprobarea mulțimii.

E greu să mergi contra vântului? Nu e ușor să spui nu, acolo unde toată lumea spune da.

Într-o vizită pe care Iosafat o face lui Ahab, acesta din urmă îl invită să merge cu el la război. Iosafat îi cere lui Ahab să întrebe pe Domnul dacă e bine să merge la război sau nu. Ahab îi cheamă pe profeții săi ,și toți cei 400 de profeți profetizează victoria.

Dacă ai fi fost în locul lui Iosafat ce ai fi făcut?

În viață ne confruntăm zilnic cu decizii. Unele sunt grele, altele mai ușoare, unele mai mici, altele mai mari, unele ne influențează viața pe termen lung, altele pe termen scurt. Poate te gândești la ce liceu să mergi, ce meserie să alegi când vei fi mare? Ce prieteni să îți faci? Dacă să copiezi la examen sau să înveți, să asculți și să îți ajuți părinții, să fii respectuos, să înveți lecțiunea, să te rogi, să mergi la biserică, etc.

Sunt câteva dintre deciziile pe care trebuie să le iei la vârsta ta. Multe dintre ele te vor ajuta să devii cineva în viață. Dar de unde să știi care sunt deciziile cele mai bune?

Ahab avea 400 de profeți care îl ajutau să ia decizii. E foarte interesant că lui Iosafat nu îi ajung 400 de profeți si mai vrea unul. Priviți mai atent la versetul biblic: Nu mai este nici un prooroc al Domnului prin care să-L putem întreba? Cei 400 ai cui erau?

Ahab îi răspunde :Mai e unul, dar îl urăsc pentru că îmi spune doar lucruri rele!

Iosafat nu dorea un răspuns oarecare, dorea un răspuns din partea Domnului.

Tu pe cine întrebi atunci când te confrunți cu o problemă sau atunci când trebuie să faci o alegere?

Poate este mai ușor să apelezi la cei care îți spun ce vrei tu să auzi, așa cum a făcut Ahab. Dar te sfătuiesc să faci ce a făcut Iosafat. Întreabă pe Domnul, chiar dacă răspunsul nu este pe placul tău.

Nu uita! În toate deciziile pe care trebuie să le iei, întotdeauna întreabă pe Domnul, și în felul acesta vei lua doar decizii bune!

Tautan Ciprian, Conducător de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor