Ai încredere în Domnul!

Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Proverbe 3:5

Când aud cuvântul încredere, îmi vin în minte chipuri de oameni dragi, pe care îi știu mereu alături, mereu prieteni, mereu aceeași! Ne știm unii altora zâmbetele, frământările, dar mai ales, visurile!

Încrederea în Dumnezeu este o alegere de fiecare clipă…o luptă pentru întâietate, o cunoaștere, un privilegiu! Și are la bază timpul petrecut împreună, rugăciunea, prioritățile, într-un cuvânt: relația!

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, avioanele inamice bombardau Londra în fiecare noapte. În urma lor, incendiile mistuiau totul, transformând cartiere întregi în ruine. Un băiețel adăpostit într-o baracă urmărea exploziile de la distanță. Stătea acolo tremurând și plângând. Tatăl lui l-a căutat în grabă, l-a întors cu fața spre el și i-a spus cu glas hotărât: ”Fața la mine! Fața la mine!” În noaptea aceea, de fiecare dată când bombele cădeau, băiețelul își întorcea fața către tatăl lui și se oprea din tremurat. Prezența tatălui alunga orice teamă!

Încrederea este convingerea interioară că Dumnezeu lucrează în viața mea și în viața ta! Cu siguranță, prezența Tatălui în viața noastră, va face diferența! Faptul că am încredere, nu înseamnă că îmi place ceea ce se întâmplă sau că e drept să se întâmple așa. Încrederea înseamnă că înțeleg că Dumnezeu mă iubește și că El mă va ajuta să ies biruitor din situația prin care trec! Încrederea înseamnă că, în ciuda a ceea ce mi se întâmplă, mă pot baza totuși pe Dumnezeu! Încrederea înseamnă că mă las în grija și dragostea Sa, chiar dacă nu înțeleg!

Dumnezeu ne cunoaște pe nume! El știe totul cu privire la noi! Și vreau să îți dau o veste extraordinar de bună: Cel care ne cunoaște cel mai bine, ne iubește cel mai mult! Ai încredere în El!

Mihaela Zaha, Conducător de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video