Nisi Dominus Frusta

Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Psalmi 127:1

Știai că foarte multe branduri, organizații, familii regale, chiar și orașe, au un motto? Motto – o frază prin care Semnificația/Scopul/credința organizației e transmisă. TU ai un motto? Îl vei afla pe al meu, curând.

Printre altele, sunt pasionat de călătorii! Edinburgh, capitala Scoției, e următorul oraș de vizitat Pe și deja mi-am făcut o listă cu “Must See”… Îți las câteva curiozități despre Edinburgh (poate dai și un search pe Google să vezi ce bine arată):

– e un oraș-port

– deși e capitala, nu e cel mai mare oraș Scoțian

– mai e numit Athens of the North

– Motto-ul orașului: Nisi Dominus Frusta

Știi de unde s-au inspirat? Din Ps.127:1. Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește.

Solomon, cel mai înțelept om, n-a vorbit “degeaba”! Degeaba (goana după vânt) e TOT ce facem, dacă nu-I recunoaștem suveranitatea lui Dumnezeu! Yedidyá ben David (Solomon), s-a jucat foarte fain cu cuvintele în întreg Psalmul: ben = fiu, Bath = fiică, beyth=casă, banah=a construi. Pe scurt: degeaba un bărbat și o femeie, alături de fii și fiicele lor, construiesc (alcătuiesc) o familie, o casă. Degeaba omenirea construiește Megalopolisuri, inventează super gadgeturi, descoperă noi planete “locuibile”! Dacă nu ÎL lăsam pe Dumnezeu să ne inspire în toate, “degeaba…”

Hai să avem un scop în viață (cea veșnică)! Te provoc ACUM să-ți alegi un motto al vieții tale! Afișează-l în camera ta, printează-l pe un tricou sau pune-l în bio la Instagram! Succes, prietene!

Recomandare: folosește Biblia ca inspirație ^_^

P.S.: NIHIL SINE DEO! (Motto-ul meu)

Gunã Paul Gabriel, Pastor stagiar si Ghid L.T.A.CJ – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video