Înțelepciunea pe care o da Dumnezeu

Dumnezeu a dat lui Solomon înțelepciune, foarte mare pricepere, și cunoștințe multe ca nisipul de pe țărmul mării. 1 Împărați 4:29

Te-ai întrebat vreodată̆ de unde vine înțelepciunea? Cui îi este dată?

Regele David a domnit mulți ani peste poporul Israel. El îl iubea pe Dumnezeu din toată inima lui și dorea ca și fiii lui să îl urmeze în calea aceasta. Ajuns bătrân și fără putere, îl numește ca rege peste Israel pe fiul său, Solomon, căruia îi da un sfat înțelept:

“Păzește poruncile Domnului Dumnezeului tău, umblând în căile Lui și păzind legile Lui, alături de o făgăduință: ca să izbutești în tot ceea ce vei face și oriîncotro te vei întoarce.”- 1 Împărați 2:3.

La Gabaon, Domnul i s-a arătat în vis lui Solomon căruia i-a zis:

„- Cere tot ce vrei și îți voi da!”

Solomon, pentru că Îl iubea pe Dumnezeu și pentru că era împărat peste un popor mare, îi cere lui Dumnezeu ÎNȚELEPCIUNE.

Cererea aceasta a plăcut Domnului, iar în 1 Împărați capitolul 4 cu versetul 29 ni se spune că: “Dumnezeu a dat lui Solomon înțelepciune, foarte mare pricepere și cunoștințe multe, ca nisipul de pe țărmul mării.”

Te îndemn astăzi să stai lângă Domnul, să Îl iubești din toată inima ta, să Îl urmezi și să ceri înțelepciunea care vine de sus. Fii binecuvântat! Amin!

Daianu Cristina, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor