Împăratul priceput

Dă dar robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, să deosebească binele de rău! Căci cine ar putea să judece pe poporul Tău, pe poporul acesta așa de mare la număr!” 1 Împărați 3:9

Capitolul 3 din 1 Regi, ni-l prezintă pe tânărul Solomon, în jur de 20 de ani, de puțin timp împărat în Israel. Dumnezeu i s-a arătat în vis lui Solomon și i-a zis: “Cere ce vrei să-ți dau”, iar tânărul împărat și-a exprimat dorința de a avea “o inimă pricepută”. Alegerea pe care a făcut-o Solomon dintre toate darurile și privilegiile pe care i le putea dărui Domnul, este providențială și i-a marcat viața și domnia lui. Ar fi avut ocazia să ceară multe alte lucruri tentante, dar el știa ce-și dorea cu adevărat, înțelepciune și pricepere.

“Cererea aceasta a lui Solomon a plăcut Domnului” și l-a onorat pe împărat arătând față de el generozitatea Sa: “Mai mult, îți voi da și ce n-ai cerut: bogății și slavă, așa încât în tot timpul vieții tale nu va fi niciun împărat ca tine” (1 Împărați 3:13) Împăratul Solomon și-a dovedit de multe ori înțelepciunea, ca și în judecarea situației celor două femei care au venit la el cu un copil. De asemenea, Solomon a excelat și în domeniile: arhitectură, comerț, în timpul domniei sale Israelul prosperând din punct de vedere economic.

“Numele lui Dumnezeu a fost mult onorat în prima parte a domniei lui Solomon. Înțelepciunea și dreptatea, manifestate de împărat, dădeau mărturie tuturor popoarelor despre atributele minunate ale Dumnezeului pe care Îl slujea.” (…) “Adevărata slavă a primei părți a domniei lui Solomon nu s-a văzut în înțelepciunea neîntrecută, în bogății fabuloase, în puterea fără egal și în renumele lui, ci în onoarea pe care a adus-o Numelui Dumnezeului lui Israel, prin folosirea înțeleaptă a darurilor cerului.” PR 32.3

Îmi doresc și în același timp vă doresc, dragi tineri, să cerem de la Domnul înțelepciunea și priceperea de a deosebi binele de rău și de a ne pune încrederea în Acela care este gata și azi să ne ofere binecuvântările Sale minunate.

Csete Csilla – Edith, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video