De Ziua copilului

“El le-a zis: De ce M-ați căutat? Oare nu știați că trebuie să fiu în Casa Tatălui Meu?” Luca 2:49

Cum vă place să sărbătoriți zilele speciale din viața voastră? Cu pizza sau sarmale? Cu tort sau fructe? Cu prietenii sau cu familia? Acasă sau în călătorie? Câte case atâtea obiceiuri, câți copii atâtea preferințe. Cu mulți ani în urmă, o exploratoare îmi spunea încântată că ea își sărbătorește în fiecare an ziua de naștere în tabără, însă de curând un explorator mă întreba în tabără cu lacrimi în ochi: “Și nu-mi voi vedea părinții și surioara de ziua mea?” El nu bănuia câte surprize îi pregătiseră părinții săi iubitori pentru acea zi! Poate și pe tine te interesează mai puțin meniul ori decorul, și mai mult persoanele ori locul în care îți petreci zilele speciale.

Creștini fiind, privim la Isus ca model în toate. Ca toți băieții evrei, când a împlinit 12 ani, Isus a devenit responsabil de acțiunile proprii, inclusiv de respectarea poruncilor și obiceiurilor religioase. Așa că a mers la Templu pentru a participa pentru prima oară la celebrarea Paștelui. Nu era ziua lui de naștere, iar Ziua Copilului încă nu exista, însă era o sărbătoare foarte importantă. A fost atât de încântat să petreacă acea zi la Templu încât, când a venit timpul de plecare, a rămas acolo. Crezând că este împreună cu prietenii, Iosif și Maria nu au observat că lipsește decât seara. Vă dați seama cât de îngrijorați au fost. L-au căutat 3 zile înainte să-L găsească în Templu, în mijlocul învățătorilor, punând întrebări și uimindu-i pe toți cu modul în care înțelegea Scripturile.

Când mama L-a întrebat de ce a rămas acolo și i-a îngrijorat atât de tare, surprins, Isus a răspuns: “De ce M-ați căutat? Oare nu știați că trebuie să fiu în Casa Tatălui Meu?” Cu alte cuvinte, unde puteam să fiu în ceas de sărbătoare decât cu Tatăl ceresc?

Astăzi, da, este ziua ta, copil drag! Bucură-te alături de familie și prieteni, dar nu uita ca în zilele tale de sărbătoare să te bucuri și alături de Tatăl ceresc. Mergi în camera ta, mulțumește-I pentru tot și roagă-L să-Ți fie alături în continuare. Iar dacă se întâmplă ca familia, îngrijorată că ai dispărut de la sărbătoare, să te mustre, răspunde-le: “De ce m-ați căutat? Nu știați că trebuie să stau de vorbă cu Tatăl meu ceresc?”

Andreea Strâmbu, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor