Dincolo de suprafață

Isai a trimis să-l aducă. Și el era cu păr bălai, cu ochi frumoși și față frumoasă. Domnul a zis lui Samuel: „Scoală-te, și unge-l, căci el este!” 1 Samuel 16:12

Una dintre provocările adolescenței este felul în care arătăm sau cum credem noi că ne văd ceilalți. Cunosc un tânăr care la vârsta de 16 ani a stat întreaga perioadă de vacanță în casă, aproape 90 de zile, din cauză că îi era rușine de înfățișarea sa și de hainele sărăcăcioase. O imagine de sine scăzută ne face să ne distanțăm de cei din jurul nostru și să căutăm izolarea. De cele mai multe ori aprecierea noastră negativă nu are un fundament real, ci este doar o impresie personală.

La prima vedere textul de mai sus pare a scoate în evidență frumusețea, ca un criteriu de alegere a lui David. Imaginea descrisă era de fapt ceea ce observau cei de lângă el, chiar și Goliat a văzut doar un copil cu chip frumos, nevinovat .Dar dincolo de față este ascuns ceva ce nu poate vedea oricine .

“…omul se uită la ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă .” 1 Samuel 16. 7

Acesta era și este criteriul primordial al alegerii. Deși ar fi avut “dreptul” de răsfățat al familiei îl găsim pe David păzind oile tatălui său, luptând cu lei și urși pentru a apăra turma. Ce a văzut Domnul la acest tânăr cu păr bălai, ochi frumoși și față frumoasă ? A văzut dragoste, curaj, ascultare și credință. A văzut în el pe cel care avea sa fie un „păstor” care va avea grijă de poporul Său.

Nu știu în ce fel te privești acum ,dar știu că Dumnezeu te iubește și cunoaște toate frământările sufletului tău .Încrede-te în El ,caută prezența Lui prin studiul Scripturii și rugăciune și deschide-ți inima pentru ca Isus să locuiască în ea .Ești copilul Împăratului Ceresc, aceasta înseamnă că ești un prinț sau o prințesă.

Adrian Petrache, Conducător de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor