Două situații delicate

Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. Da, El este Stânca și Ajutorul meu, Turnul meu de scăpare; nicidecum nu mă voi clătina. Psalmi 62:1

Cu câteva ore înainte să scriu acest devoțional am participat la un program funebru. În contextul pandemiei de coronavirus am trăit pentru prima dată experiența unui program de participanți cu un număr de zece persoane prezente. Din cele zece persoane care am fost, cinci au fost nepoții defunctului, aceștia fiind de vârsta unor exploratori. Așadar am asistat la prima înmormântare cu mai mult de jumătate din participanți, tineri. De ce am ales să descriu această scenă care poate părea mai puțin încurajatoare pentru un devoțional ? Textul din această ocazie ne vorbește despre încrederea absolută în Dumnezeu. Trebuie să recunoaștem că puține aspecte din viața noastră mai sunt acelea în care ne mai punem încrederea semnificativ si foarte rar total. Dar atunci când asiști la o ocazie tristă, conform unui pasaj din Eclesiastul 7:1- 4; descoperi că inima devină mai bună, mai încrezătoare chiar deplin încrezătoare în Dumnezeu. Sigur că Dumnezeu oferă ocazii și în alte contexte pozitive sau de bucurie în care poți să trăiești o experiență deplină a încrederii în Dumnezeu.

Un exemplu pozitiv socotesc că ajutorul care vine de la Domnul este descoperit în familia mea. Dimineața când deschid ochii și o privesc pe prințesa mea fetiță, Anelisse ( ea vrea să doarmă de obicei cu mine, iar Ianis băiețelul cu soția), primul gând este la bucuria pe care ne-a făcut-o Domnul oferindu-ne aceste comori. Este încrederea deplină a sufletului că Dumnezeu ne iubește în familie.

În concluzie aș vrea să observi acest contrast al încrederii în Dumnezeu. Poate fi un moment trist ca cel amintit la început care ne încearcă pe fiecare la un moment dat, sau poate chiar acum treci printr-o astfel de experiență, sau o provocare de a găsi un motiv prin care să-ți regăsești totala încredere a inimii în Domnul. În ambele situații ajutorul vine de la El. Îți urez o experiență fie ea pozitivă sau de ce nu chiar negativă dar să aibă finalul îndreptat spre deplina încredere în ajutorul lui Dumnezeu.

Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor