Ce faci?

David a zis: „A mai rămas cineva din casa lui Saul, ca să-i fac bine din pricina lui Ionatan?” 2 Samuel 9:1

Majoritatea prietenilor mei știu că, de mai mulți ani, am ales să folosesc un răspuns special la întrebarea obișnuită: Ce faci?

Răspunsul ales de mine este: “Caut pe cineva să îi fac un bine!”

Cum vi se pare acest răspuns? Vedeți vreo diferență între “disponibilitatea” de a face un bine și aceea de a “căuta“ să faci un bine?

Merită să punem accentul pe următoarele idei:

1. “a mai rămas cineva”? – Arată dorința noastră de a căuta pe cineva.

2. “să-i fac un bine”. Într-o lume în care oamenii sunt orientați să facă numai rău, noi să fim aceeia care caută să meargă împotriva curentului. Cine știe să facă, si nu face, face un păcat.

3. “din pricina lui”… Este foarte importantă motivația. Când motivația pentru ceea ce facem este Dumnezeu atunci știm că suntem pe un drum bun.

Din experiență vă spun că atunci când ești dispus să “cauți” să faci un bine, nici nu iți iese cuvântul de pe limbă și deja ai primit răspunsul. Ce să spun despre bucuria care inundă inimile (a ta și a beneficiarului)?

Vă propun o altă variantă a salutului Exploratorului:

Pentru Domnul (din pricina Lui Dumnezeu), Gata Oricând (caut să fac un bine)!

Calota Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor