Ziua de ieri mă ajută pentru ziua de azi

David a mai zis: ”Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului, și din laba ursului, mă va izbăvi și din mâna acestui Filistean”. Și Saul a zis lui David: „Du-te, și Domnul să fie cu tine!” 1 Samuel 17:37

David nu a fost la prima lupta atunci când l-a învins pe Goliat. Pentru reușita de atunci a fost nevoie de exercițiu zilnic, de perseverență, de angajament, de încredere în puterea lui Dumnezeu.

Acum gândește-te: dacă tu erai în locul lui Goliat și aflai că David a bătut un leu și un urs, ți-ar fi fost puțin teamă! Dacă nu ai reușit în ce ți-ai propus ieri, nu te îngrijora! Pornește de la lucrurile pe care le-ai învățat ieri și mai încearcă și azi. Astfel vei reuși mai bine azi. Iar mâine chiar vei avea succes!

Țin minte o zi în care aveam de rezolvat mai multe probleme la matematică. Am reușit să rezolv destul de multe, dar mă frământa o problemă pe care nu reușeam să o rezolv. Până seara am tot încercat să găsesc soluția, dar obosit și cu mintea încordată nu am reușit. Seara am citit din nou problema și apoi am abandonat căutarea unei soluții. M-am culcat! A doua zi dimineața, mi-am adus aminte de această problemă şi soluția mi-a apărut ca prin minune! Mintea mea lucrase toată noaptea şi găsise liniștită soluția.

Mergi mai departe cu experiența pe care o ai cu Isus și clădește în fiecare zi, pas cu pas, o relație personală cu Isus. Doar așa vei birui probleme uriașe cu care te confrunți.

Pornind de la comunicarea de ieri, continuă şi azi discuția ta cu Domnul Isus; astfel vei creste în înțelegerea şi cunoașterea planului lui Isus cu viața ta.

Gusti Angheluță, Director Asociat Conferintă – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor