Fă loc în inima ta

Dar acum, domnia ta nu va dăinui. Domnul Și-a ales un om după inima Lui, și Domnul l-a rânduit să fie căpetenia poporului Său, pentru că n-ai păzit ce-ți poruncise Domnul”. 1 Samuel 13:14

Cum ar arăta viața ta peste doi ani dacă de azi ai fi numit rege? Trecuseră doi ani de când Saul era rege și deja filistenii – dușmanii tradiționali – simțiseră puterea armatei lui Saul. Numai că de data aceasta Saul se află în fața unei mari încercări. Înaintea luptei, Samuel era acela care se ruga pentru armată urmând ca Dumnezeu să îi ocrotească. Dar Samuel întârzia.

Saul, crezând că poate pleca la luptă și fără prezența lui Samuel, face totul în locul său. La scurt timp, Samuel sosește aducând și vestea că lipsa de credință a lui Saul îl va costa lupta, tronul și chiar viața: Dumnezeu l-a găsit pe Saul incapabil să-și facă loc în inima lui pentru promisiunile Sale.

Se povestește că în laboratorul lui Thomas Edison sosi ziua primei încercări a becului incandescent. Omul desemnat să transporte prețiosul glob de sticlă, din prea multă frământare și anxietăți, l-a scăpat sub privirile disperate ale lui Edison și colegilor de laborator. De aceea, Edison ia o decizie uimitoare. Pentru că acolo se afla fiul de 10 ani al unuia dintre colegi, Edison înmânează cel de-al doilea exemplar prețios micuțului prezent. Cu zâmbet cald și inimă de copil, acesta poartă becul până la etajul superior al clădirii unde are loc, cu succes, primul test.

De ce eșuăm în fața vieții? Uneori, pentru că inima e prea plină cu îngrijorări iar Dumnezeu nu găsește în ea loc să toarne făgăduințele Sale. Oricât de mare este provocarea de astăzi, fă loc în inima ta pentru făgăduința că Dumnezeu este totul pentru tine.

Nițu Daniel, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor