O prietenie curată

Ionatan a făcut legământ cu David, pentru că-l iubea ca pe sufletul lui. 1 Samuel 18:3

Dumnezeu ne-a creat cu posibilitatea de a avea relații sociale de calitate. Prieteniile devin pentru oameni o binecuvântare atunci când principiile morale sunt respectate. Te invit ca în rândurile de mai jos să descoperim împreună câteva aspecte despre prietenie.

Prietenia dintre Ionatan și David a fost una ciudată la prima vedere. Ei erau cumnați, Ionatan era fiul regelui Saul, iar David era ginerele lui. Mulți așteptau să îi vadă rivali pentru tronul lui Israel, dar ei aveau o prietenie curată. Interesant și greu de înțeles e că Ionatan avea față de David o atitudine matură și plină de responsabilitate. Cu siguranță că Ionatan îl cunoștea personal pe Dumnezeu.

Te provoc să te gândești cum poți fi un prieten de nădejde, asemenea lui Ionatan, pentru cei din jurul tău. Nu uita că principiile Bibliei trebuie să se regăsească în orice prietenie curată și înălțătoare, iar cea mai mare binecuvântare este să ai prieteni care să te ajute să Îl cunoști mai profund pe Dumnezeu.

Domnul Isus a spus ucenicilor “Voi sunteți prietenii Mei…” (Ioan 15:14) Cel mai bun prieten pe care îl poți avea pentru veșnicie este Isus Hristos. Caută să dezvolți o prietenie cu El căutând să Îl cunoști mai bine de la o zi la alta. Cele patru Evanghelii te pot ajuta să afli cum a trăit Isus. Învățând zilnic de la El viața ta va fi transformată în bine.

Într-o altă ocazie Mântuitorul spunea: “…Să iubești pe aproapele tău, ca pe tine însuți (Matei 22:39).” Oamenii de astăzi au nevoie de prieteni adevărați. Caută să manifești față de cei de lângă tine dragostea prietenului tău Isus și încearcă să îi iubești pe cei din jur la fel ca pe tine.

Atunci când Isus va reveni a doua oară pe acest pământ, îi va lua cu El pe cei care au fost prietenii Săi. Caută să fii pregătit pentru întâlnirea cu El și nu uita că poți lua de pe acest pământ doar caracterul și pe prietenii tăi care L-au ales pe Isus.

Să ai o zi frumoasă împreună cu Isus și prietenii tăi!

Natanael Jigău, Pastor – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor