Cum ar fi fost dacă…?

De îndată ce Saul a întors spatele ca să se despartă de Samuel, Dumnezeu i-a dat o altă inimă, și toate semnele acestea S-au împlinit în aceeaș zi. 1 Samuel 10:9

Cu siguranță ai auzit persoane întrebându-se cu regret ”cum ar fi fost dacă…?” și imaginația conturează scenarii care ar fi putut deveni realitate, dar care acum sunt doar reflecția unui eșec.

În această dimineață doresc să îți aduc în atenție cazul unui mare împărat sau, mai bine zis, a celui care ar fi putut deveni un împărat remarcabil. Probabil ești familiarizat/ă cu povestea lui Saul, însă vreau să-ți prezint o imagine din spatele cortinei.

Statura impunătoare a lui Saul, expresivitatea chipului său și musculatura bine dezvoltată păreau cartea de vizită ideală pentru cineva care lăsa impresia că se născuse să conducă, însă la momentul ungerii ca împărat, Saul avea un temperament vulcanic și era departe de a fi un exemplu de tânăr credincios.

Crezi că era pregătit să devină cel mai important om din stat? Analizând stilul de leadership adoptat de Saul și deciziile luate în plan personal, familial și profesional, l-ai fi desemnat pentru a ocupa o poziție atât de importantă? Amândoi cred că avem în minte același răspuns categoric.

Cu toate acestea, Dumnezeu – care cunoștea defectele lui Saul și viitorul eșuat al acestui bărbat – îi oferă șansa vieții sale. De ce riscă Dumnezeu atât de mult? Pentru că El nu vrea să renunțe la visul pe care Îl are pentru copiii Săi fără să le fi oferit o perspectivă a ceea ce pot deveni alături de El.

Ziua cea mai remarcabilă din viața lui Saul nu a fost petrecută pe tronul său, și nici în luptă, ci a fost cea în care Dumnezeu i-a dat o altă inimă; atunci s-a văzut așa cum era în realitate, a înțeles cât de nepregătit era pentru marea însărcinare primită, iar Dumnezeu i-a arătat cât de dispus este să-l călăuzească la fiecare pas.

Cât de trist este faptul că ziua cea mai demnă de remarcat din viața unui om ar fi putut fi doar începutul călătoriei spre destinația vieții sale!

Dincolo de traiectoria vieții lui Saul, scena aceasta se repetă în dreptul fiecăruia dintre noi. De ce? Pentru că Dumnezeu caută în fiecare zi oameni doritori să pornească în fascinanta călătorie a vieții lor alături de El. Care este răspunsul tău?

Zota Daniel, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor