Iubește-l pe cel înstrăinat de Dumnezeu!

Samuel nu S-a mai dus să vadă pe Saul pînă în ziua morții sale. Dar Samuel plîngea pe Saul, pentrucă Domnul… Se căise că pusese pe Saul împărat peste Israel. 1 Samuel 15:35

Textul biblic de mai sus prezintă un episod trist. Regele Saul se înstrăinase de Dumnezeu iar Samuel a fost nevoit să întrerupă orice legătură cu acest om pe care îl apreciase și, mai presus de toate, îl iubise!

Dar ”Samuel plângea pe Saul”! Regăsim în Samuel atitudinea lui Dumnezeu care urăște păcatul dar îl iubește pe păcătos!

În viață, unele decizii ne despart de oameni pe care îi iubim! Când îți asumi în mod serios trăirea creștină, nu mai poți merge alături de prieteni oriunde merg ei, nu mai poți viziona, asculta, consuma … tot ceea ce ei vizionează, ascultă și consumă! Probabil că în timp vă veți întâlni tot mai rar, poate chiar veți întrerupe relația! Și mai trist este că unii dintre aceștia sunt chiar copii cu care ai crescut în biserică, alături de care ai mers în tabere, dar care, la un moment dat … au ales alt drum! Pot fi membrii ai familiei tale! Nu poți fi cu ei, acolo unde sunt ei astăzi, dar, îi poți ”plânge” înaintea lui Dumnezeu în rugăciunile tale zilnice, continuând să îi iubești!

Ellen White a avut o soră geamănă, Lizzie, de care a fost foarte apropiată. Ellen și-a dedicat întreaga viață lui Isus dar Lizzi a fost puțin interesată de religie. Îți poți imagina povara sufletească a lui Ellen în timp ce se ruga pentru sora ei îndepărtată de lângă Domnul? Iată un fragment dintr-o scrisoare din 1891, anul în care Lizzie s-a îmbolnăvit și a murit:

”Tu nu crezi în Isus, Lizzie? Tu nu crezi că El este Mântuitorul tău? Că El Și-a demonstrat dragostea Lui pentru tine dându-Și propria Lui viață prețioasă pentru ca tu să poți fi mântuită? Dragă soră, nu trebuie să faci vreun lucru uimitor. … Mâinile care au fost străpunse pe cruce pentru tine sunt întinse ca să te salveze. … Te vei preda plină de încredere lui Isus? Tânjesc să te iau în brațe și să te pun la pieptul lui Isus Hristos … Cu Isus ca Prieten al tău minunat, nu trebuie să îți fie teamă de moarte, căci pentru tine este ca și cum ai închide ochii aici și i-ai deschide în Cer. Atunci ne vom întâlni pentru a nu ne mai despărți niciodată.” (Scrisoarea 61, 1891)

Gândește-te astăzi la un prieten care s-a îndepărtat de Dumnezeu și începe să te rogi regulat pentru el! Dacă, din nefericire, Saul nu s-a întors la Domnul, poate că prietenul tău o va face!

Narcis Ardelean, Director Tineret Conferinta – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor