Dovezi de iubire

Mamă-sa îi făcea pe fiecare an o mantie mică, și i-o aducea când se suia cu bărbatul ei ca să aducă jertfa din fiecare an. 1 Samuel 2:19

Când fiul meu era mic, stăteam cu ochii pe el nonstop. Știam la ce nu este atent, așa că alergam să-l prind înainte să se împiedice de colțul vreunui covor.
Mai demult, când aveam 16 ani, oamenii mă priveau uneori ciudat, surprinși de sintagma „copiii mei”, întrebându-se probabil câți puteam să am la vârsta aceea. „Vreo 20 și toți exploratori”, le răspundeam celor mai curajoși. Și, deși aveam mulți copii, cunoșteam abilitățile și provocările fiecăruia. Acum, după mai bine de 20 ani, încă mă rog ca Dumnezeu să alerge spre ei înainte să se împiedice de vreun colț de ispită.
Așa făcea și Ana. Fiul ei, Samuel, era la Templu și slujea alături de Marele Preot al lui Israel. Ea se ruga zilnic pentru binele lui, la fel cum se roagă pentru tine părinții și instructorii. Ei și-ar dori să te protejeze de orice lovitură a trupului sau a sufletului, dar sunt conștienți că acest lucru este imposibil. Atâta timp cât pe acest pământ este păcat, nimeni nu poate fi ferit de suferință. Totuși, un lucru pot face. Îl pot ruga pe Dumnezeu să te protejeze și să-ți dea putere să treci cu credință prin momentele dureroase ale vieții.
Și pentru ca Samuel să nu uite ca e iubit, Ana îi ducea o mantie în fiecare an. Poate nu știi de rugăciunile părinților și ale celorlalți care te iubesc, dar cu siguranță ei iți oferă daruri care să te asigure de iubirea lor: poate doar o îmbrățișare sau timpul lor, sau poate un sandviș pe vârf de munte, o pereche de șosete uscate spre final de traseu, sau haine și rechizite școlare, sfaturi de viață. Fiecare om arată în mod diferit că te iubește prin cuvinte, gesturi și fapte.
Dar mai este Cineva care te iubește chiar mai mult, care stă cu ochii pe tine nonstop ca să fii în siguranță, care te ferește de unele dureri, iar prin altele te poartă pe brațe. Da, este Dumnezeu, Părintele nostru ceresc. El te-a asigurat că te iubește ‘cu o iubire veșnică’ (Ieremia 31:3) și iți oferă atâtea daruri minunate – oameni dragi, peisaje superbe, aer, viață…
Ești atât de iubit, copil minunat! De părinți, de instructorii explo’ și de mulți alți oameni, dar mai ales de Tatăl tău ceresc. Bucură-te de fiecare dar ce-l primești ca dovadă de iubire, oricât de mic ți s-ar părea!

Andreea Strâmbu, Conducator de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor