Copii săraci

Rut, Moabita, a zis către Naomi: „Lasă-mă, te rog, să mă duc să strîng spice de pe cîmpul aceluia înaintea căruia voi căpăta trecere.”Ea i-a răspuns: „Du-te, fiica mea.” Rut 2:2

În multe ocazii am participat la strângerea de pe urmă a unor produse cum ar fi struguri, mere, porumb sau floare-soarelui.

Merele și strugurii se culeg cu mâna, dar oricât te-ai strădui să culegi tot, din cauza frunzișului rămân mere sau struguri pe urmă. Însă atunci când vine toamna și cad frunzele, poți vedea cu ușurință micile cadouri rămase în vie sau livadă.

La culturile de pe câmp sunt folosite utilaje mari pentru strângerea recoltei, care se numesc combine. Aceste combine, de cele mai multe ori, nu reușesc să adune toate roadele și multe căciulii de floarea-soarelui sau știuleți de porumb cad, urmând ca în câteva zile să fie astupate de plugul care va ara pământul.

Într-o zi, o doamnă, mișcată de situația grea a unei familii în care erau și câțiva copii, a început să adune de la cunoscuți câte ceva pentru ei. A încărcat totul în mașină și a pornit spre localitatea în care locuiau.

Pe câmpul aflat chiar la intrare în sat, recoltau porumb câteva combine care scăpau destul de mulți știuleți pe jos. Datorită acestui lucru, mulți oameni din sat au ieșit să adune știuleții care oricum în câteva zile aveau să fie îngropați în pământ.

La vederea acestei oportunități, doamna despre care vă povestesc s-a grăbit spre casa celor în nevoie. „Haideți repede să mergem pe câmp să strângem și noi știuleți! Vă voi ajuta și eu.” Din păcate, entuziasmul ei părea o amenințare pentru copii. „Eu să merg pe urmă?! Să culegem de pe urma celorlalți?!”

În câteva momente, fiecare și-a găsit o chestiune atât de importantă de rezolvat, încât a început să plouă, dar nu pe câmp, ci pe planul de a contribui și ei cu ceva la schimbarea stării lor. Ploaia s-a extins și pe dorința doamnei de a mai încerca vreodată să-i ajute.

Nu rata micile oportunități pe care Dumnezeu le scoate în calea ta și prin care îți poți schimba situația!

Ionel Indricau, Director Asociat Conferinta – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor