Fii liniștit!

Și Naomi a zis: „Fii liniștită, fiica mea, pînă vei ști cum se va isprăvi lucrul acesta, căci omul acesta nu va avea odihnă pînă nu va sfîrși lucrul chiar astăzi.” Rut 3:18

“Când încercări și griji te lovesc
Adu-ți aminte: Eu te iubesc!
Nici un examen nu e prea greu
Când Eu sunt Domnul tău!”

Aceste versuri sunt dintr-un cântec pe care tinerii îl cântă cu drag. Și cât de bine se potrivesc pentru mesajul din această dimineață.

Cartea biblică Rut ne invită să reflectăm asupra modului în care Dumnezeu se implică în bucuriile și greutățile de zi cu zi din viața noastră. În ea, vedem cum El poate schimba o durere mare (prezentată în capitolul 1) într-o mare bucurie (prezentată în capitolul 4). Ellen White spune: “Când ne prindem în credință de puterea Lui, El va schimba în mod minunat perspectivele cele mai fără nădejde și mai descurajatoare” (Mărturii, vol 8).

Dragul meu explorator, dacă treci printr-o încercare, o suferință, o boală – fii liniștit! Dacă te așteaptă examene importante la școală – fii liniștit! Dacă sunt probleme în familia ta – fii liniștit! Dacă te lupți cu un păcat de care vrei să scapi – fii liniștit! În toate încercările acestea nu ești singur! Fă-ți partea ta și încrede-te în Domnul! El cunoaște situația în care te afli. El vede. El înțelege. El merge înaintea ta, te ajută când cazi, te ia pe brațele Sale la nevoie și îți spune: “Ai încredere în Mine!”

La final, îți propun un alt cântec pe care te rog să îl asculți astăzi: “O, suflete, stai liniștit ”. (Îl găsești și în cartea de Imnuri Creștine, la numărul 251.)

Ascultă-i cu atenție versurile frumoase și ori de câte ori te vei simți descurajat, singur sau neliniștit, cântă-l din toată inima!

Ramona Andras, Conducator de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor