Putere

Când a ajuns la Lehi, Filistenii au început să strige de bucurie înaintea lui. Atunci Duhul Domnului a venit peste el. Funiile pe cari le avea la brațe S-au făcut ca niște fire de in ars în foc, și legăturile i-au căzut de pe mâni. Judecători 15:14

Cu siguranță Samson a fost un om puternic, dar știai că tu poți fi mai puternic decât el?!

Putere! Un cuvânt atât de mic dar cu atât de multe semnificații.

Când eram copil mă jucam adesea cu prietenii mei în șantierele de construcții din cartierul nostru. De multe ori ajungeam la un moment în care fiecare dintre copii începea să spună cu mândrie cât de puternic este tatăl lui. Jocul începea așa: „Tatăl meu poate să ridice o piatră uite așa de mare!” Apoi fiecare căuta să impresioneze pe ceilalți încercând să-i convingă de faptul că tatăl lui este cel mai puternic. Cred că îți dai seama că jocul nu se termina niciodată, și că unele lucruri nu erau doar greu de făcut, ci și greu de crezut! De exemplu ridicarea unui elefant, a unui buldozer sau chiar a unei macarale!

Știu, îți vine să râzi! Însă pentru Samson astfel de sarcini nu erau deloc dificile. El putea să rupă fără greutate niște funii, putea să urce un munte ducând în spate porțile unei cetăți și chiar să dărâme o clădire cu mâinile goale. Dar așa puternic cum era, Samson s-a dovedit slab în alte situații. Mușchii lui puternici erau fără putere în fața unui alt fel de provocări. Ce folos că poți omorî un leu dacă nu ai puterea de a spune adevărul? Sau cu ce te ajută să dărâmi o casă dacă nu ai puterea să asculți de Dumnezeu? Este nevoie de o putere care nu vine din mușchi, ci din cunoașterea lui Dumnezeu. Apostolul Pavel obișnuia să spună: „Pot totul în Hristos care îmi dă putere”. Puterea de a spune adevărul, puterea de a nu jigni pe colegi, puterea de a face bine cuiva care te-a rănit, puterea de a nu înjura cum fac ceilalți, de a nu fuma, de a nu copia la test, etc. Pentru toate aceste lucruri îți trebuie muuuultă putere. O putere pe care o avem atunci când ne rugăm și ascultăm de Dumnezeu.

Te-ai gândit vreodată că poți fi mai puternic decât Samson? Chiar așa! Cere-i acum lui Dumnezeu puterea de a spune NU ispitei și vei fi primi o putere mai mare decât cea a lui Samson!

Dorin Cristea, Director Tineret Conferinta – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor