Spirit optimist = viață

Numai Iosua, fiul lui Nun, și Caleb, fiul lui Iefune, au rămas cu viață dintre oamenii aceia cari se duseseră să iscodească țara. – Numeri 14:38

Doisprezece bărbați puternici, toți fruntași, au fost trimiși de Moise să exploreze țara care le fusese dată, și despre care aveau asigurarea din partea lui Dumnezeu că este a lor. Cei doisprezece au confirmat, că era o țară deosebit de frumoasă, bogată și cu roade extraordinare.

Însă zece dintre ei au ales să descurajeze poporul în acțiunea de a urma planul Domnului. Ei au folosit contradicții și exagerări pentru a li se opune lui Caleb și lui Iosua. Datorită lipsei de credință oamenii au acceptat raportul celor zece necredincioși în loc să asculte raportul celor doi. Expresia pe care o folosește Biblia pentru relatarea lor, este că ei au “înegrit țara” înaintea poporului. De câte ori nu vedem și noi problemele noastre prin aceeași ochelari “negri” ai necredinței? Caleb a văzut aceleași probleme, însă el a avut credința că Domnul era cu ei. Caleb a potolit poporul când au început să cârtească împotriva lui Moise și nu a pierdut nici o clipă credința că vor pune mâna pe țară.

Atunci când treci prin probleme poți să îți plângi de milă, poți să disperi și să ii descurajezi și pe cei de lângă tine, sau poți să vezi dincolo de norii negrii prin ochelarii credinței, ieșirea care a fost pregătită . Adu- ți aminte de fiecare dată că, deși tu poți tremura uneori pe stâncă, niciodată Stânca nu va tremura sub tine!

„Nu poți pierde decât acele bătălii pe care nu le începi niciodată!” O. Fodor

Petreacă Livia, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video