Uniți în bine!

El va vorbi poporului pentru tine, îți va sluji drept gură, și tu vei ținea pentru el locul lui Dumnezeu. – Exodul 4:16

Lângă Dumnezeu totul se dezvoltă. Dumnezeu înseamnă mereu în sus, în ritmul tău. Dumnezeu primeşte și multul și puținul nostru. El ne iubește cu tot ce suntem și cum suntem. El ne-a făcut, ai Lui suntem. Şi El primeşte doar ceea ce Îi este oferit de drag, nimic din obligație, doar din inimă.

Tot El, Domnul, doreşte să lucrăm în echipă, doi câte doi. Așa și-a trimis şi Isus ucenicii, doi câte doi. Dacă Eva ar fi rămas lângă Adam, alta ar fi fost astăzi situația pământenilor. Pavel și Sila, Petru și Ioan,…, până și îngerii sunt trimiși tot doi câte doi (vezi îngerii care îl înştiinţează pe Avraam de distrugerea celor două cetăţi). Doar puțin a rămas Aaron singur și, încercând să placă poporului, a făcut un vițel de aur, vițel care a costat vieți prețioase în Israel. Doi câte doi uniți în bine, nu în rău.

Bunul Dumnezeu binecuvintează gândurile bune, nu cele rele. Gândurile rele nu își au izvorul în El ci în alt domn care este tatăl minciunii. S-a unit Aaron și cu sora lui, cu Maria în scopul de a contesta autoritatea preoțească a lui Moise și acest lucru a adus lepră pe corpul surorii lor.

Poate că astăzi nu va fi nevoie să traduci pentru nimeni însă, plin de Duh Sfânt poți să fii vocea Lui astăzi pentru cei din jurul tău. Unit cu Dumnezeu pentru a salva tot ce se poate din această lume, astăzi, mâine și până va veni El. Brațul Lui, mâna Lui, ochiul Lui, așa a hotărât El, iar dacă El a riscat hotărând acest lucru, eu nu pot decât să Îl ascult.

Găborean Alexandru, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor