Miriam/Maria

Atunci sora copilului a zis fetei lui Faraon: „Să mă duc să-ți chem o doică dintre femeile Evreilor, ca să-ți alăpteze copilul? ” „Du-te „, i-a răspuns fata lui Faraon. Și fata s-a dus și a chemat pe mama copilului. – Exodul 2:7

Știu din experiență ce înseamnă ca cineva să aibă grijă de frații mai mici. Am fost de toți cinci copii și am avut două surori și doi frați mai mici. Întotdeauna copilul cel mai mare împarte cu părinții povara purtării de grijă a celor mici.

În familia lui Amram și Iochebed se nasc trei copii: Miriam/ Maria, Aaron și Moise. Maria, văzând că rugile ei și ale părinților au fost ascultate de Dumnezeu și bebe Moise a fost salvat din apele Nilului, s-a îngrijit și de nevoia de hrană a frățiorului ei.

În cartea:”Patriarhi și profeți pag.239-240 scrie:”Maria urmărise pe ascuns orice mișcare; dându-și seama că pruncul este privit cu duioșie, îndrăzni să se apropie și, în cele din urmă, spuse:”Să mă duc să-ți chem o doică dintre femeile evreilor, ca să-ți alăpteze copilul?”

Și i s-a dat voie. Sora se grăbi să se duca la mama ei cu vestea fericită…. Dumnezeu ascultase rugăciunile mamei; credința ei fusese rasplătită.” Pentru reușita fiecărei zile e nevoie de rugăciune, studiu și credință. AMIN!

Ionel Moroșanu, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video