Spirit matern

Sora copilului pândea la o depărtare oarecare, ca să vadă ce are să i se întâmple. – Exodul 2:4

După moartea doamnei Ann Reeves Jarvis in 1908, fiica ei Anna Jarvis a căutat o modalitate prin care să organizeze o omagiere a mamelor de pretutindeni pentru tot ceea ce fac ele. Prin urmare, prima sărbătorire a mamelor a avut loc în 1908 în clădirea bisericii Metodiste din Grafton, West Virginia. Curând mii de alte persoane au preluat ideea.

Președintele Woodrow Wilson a proclamat-o în 1914 Ziua oficială a mamelor, sărbătorită în a doua duminică din martie, indiferent de dată.

La scurt timp după oficializare, Ziua Mamei devine extrem de comercializată fapt ce o face pe Anna Jarvis să militeze împotriva propriei invenții. Mai mult, Anna nu a fost niciodată căsătorită deci nu s-a putut bucura de această sărbătoare. Își găsește finalul într-un azil începând cu 1940.

Cum ar fi lumea fără spiritul matern? Iat-o pe Miriam pândind parcursul sinuos al micuțului Moise. Nu-i este mamă dar ceva din ea o face să nu se despartă de prunc.

Trăim într-o lume pe care nu vreau s-o fardez deloc, nici cu fond de ten. De aceea afirm faptul că în lumea de azi cuvintele „mamă” și „spirit matern” nu se combină mereu afirmativ. De nașteri nu ducem lipsă, deci azi voi milita pentru spiritul matern.

Miriam,… Gabriela, Elena, Roxana… ești soră, verișoară, mătușă? Nu uita de spiritul pus de Dumnezeu în tine!

Nițu Daniel, Conducator de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor