Bazează-te pe Mine

Moise a răspuns poporului: „Nu vă temeți de nimic, stați pe loc, și veți vedea izbăvirea, pe care v’o va da Domnul în ziua aceasta; căci pe Egiptenii aceștia, pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată. Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi, stați liniștiți.” – Exodul 14:13,14

Carla și Andreea sunt cele mai bune prietene. Au crescut împreună de mici si se cunosc foarte bine. Au aceleași preferințe și chiar unele persoane au crezut că sunt surori.

Într-o zi, au decis să facă un traseu interesant în pădurea de la marginea satului în care locuia bunica Andreei. Acestea au plecat de dimineață și au ales să se joace de-a alpinismul. Au găsit un gard înalt de lemn care se sprijina de un copac foarte înalt și gros. Atunci Carlei i-a venit o idee: „Andreea, hai să facem întrecere! Putem urca in același timp eu în copac, iar tu poți urca pe acest gard. Ce zici?” Andreea a acceptat propunerea prietenei și au început escaladarea. La început a fost ușor, dar pe măsură ce urcau, mâinile începeau să le doară, iar, la un moment dat, Andreea care urca pe gard, a auzit un zgomot și bucata de lemn pe care se afla piciorul ei drept s-a desprins. Atunci, Carla a coborât rapid din copac și a căutat rapid un mijloc de a-și ajuta prietena. Din întâmplare, chiar atunci a trecut prin acel loc pădurarul care, văzând pericolul în care se afla Andreea, a strigat la ea să își dea drumul în brațele lui: „Ai incredere căci te voi prinde! Aruncă-te acum!” Deși nu îl cunoștea, Andreea s-a aruncat la timp în brațele lui și a fost salvată.

Prin astfel de momente a trecut și poporul Israel, dar asigurarea lui Dumnezeu i-a ajutat să meargă în continuare, indiferent de provocări. Lasă-L pe El să îți conducă viața!

Alice Coditoiu, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video