Nu renunța!

Când își ridica Moise mâna, era mai tare Israel; și când își lăsa mână în jos, era mai tare Amalec. – Exodul 17:11

Încă de la începutul pasajului, Biblia ne relatează că Moise în organizarea luptei cere ajutorul tânărului Iosua.

Cât de important este pentru vârstnici implicarea tinerilor în programele bisericii și slujirea lor lui Dumnezeu?!

Dumnezeu știa că Moise, bătrân fiind, nu va putea sta cu mâinile ridicate până la sfârșitul luptei și trimite în ajutorul lui pe Aaron și pe Hur.

Dumnezeu așteaptă astăzi de la noi ca să facem partea lui Aaron și Hur, ajutând la susținerea mâinilor acelora care duc marea și greaua povară a lucrării lui Dumnezeu, la susținerea mâinilor ale văduvelor și ale orfanilor, a celor care trec printr-o criză financiară, a familiilor care sunt în pragul destrămării, a copiilor bolnavi sau a tinerilor care au ales să se îndepărteze de Dumnezeu.

În zilele din urmă, creștinii, nu vor duce lipsă de lupte grele, lupte care nu vor face decât să extenueze fizic și psihic.

Omul va fi atât de obosit din cauza lor, încât nu va mai vedea nici o scăpare iar durerea din inima lui va fi din ce în ce mai mare încât încetul cu încetul va lăsa mâinile în jos.

Dumnezeu nu te va lăsa niciodată să duci lupta de unul singur, El va fi mereu alături de tine indiferent cât de mare este lupta din viața ta.

Oricât de mare este durerea ta, oricât de mare este necazul tău sau oricât de obosit ai fi…nu renunța…nu lăsa mâinile în jos.

Dacă ai ajuns la capătul puterilor, cere-i lui Dumnezeu să îți mențină mâinile ridicate ca să îți salvezi căsnicia, cere-i lui Dumnezeu să îți mențină mâinile ridicate ca să îți salvezi copilul de la moarte, cere-i lui Dumnezeu să îți mențină mâinile ridicate ca să îți vezi copilul întors în biserică, cere-i lui Dumnezeu să îți mențină mâinile ridicate ca să te salvezi chiar pe tine…cere-i lui Dumnezeu să îți mențină mâinile ridicate….. “până la asfințitul soarelui”.

Domnul să ne dea putere să putem duce lupta până la capăt și “Cel ce va birui va fi îmbrăcat în haine albe. Nu îi voi șterge nicidecum numele din cartea vieții și voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu și înaintea îngerilor Lui.” Apocalipsa 3:5

“El va șterge orice lacrimă din ochii lor și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” Apocalipsa 21:3,4

Țenu Marian Georgel, Explorator – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor