Dincolo de puterile tale

Prin credință a pomenit Iosif, cînd i s’a apropiat sfîrșitul, de ieșirea fiilor lui Israel din Egipt, și a dat porunci cu privire la oasele sale. – Evrei 11:22

Era luna Mai, 2015 când pentru prima dată în viața mea alergam la semimaraton-ștafetă. Experiența din jurul cursei mi-o amintesc fiind cu adevărat memorabilă. Au urmat o altă ștafetă în 2016 și alte trei semimaratoane. De fiecare dată am gustat din plin atmosfera plăcută a cursei, a susținerii reciproce, a gândului de a renunța, a gustului plăcut de a duce la bun sfârșit un lucru solicitant. 

Și pană la urmă aceasta este “medalia” – gustul victoriei. Numai că oricât de populare sunt semi și maratoanele din ultimii ani, nu toți termină cursa. 

Într-o dimineață, ascultând niște gânduri propuse de Seth Godin, am făcut cunoștință cu ideea aceasta: “unde îți poziționezi linia de finish?”. 

In maratonul minunilor, Iosif se apropia de ultima sută – de zona surprizelor. Pe ultima sută se pierd și se câștigă medaliile. Iată-l pe Iosif văzând linia de finish. Dar ceva din el îl face să privească dincolo de final. Dincolo de piramide, faraoni și sarcofage era adevărata linie de sosire pentru care Iosif se luptase toată viața lui. 

Cu ultimele puteri, după strădanii și efort susținut, ridică-te și azi pentru luptele vieții tale! Suplimentul alimentar cu care te îndemn să te hrănești pentru performanțe veșnice se numește Cre-din-ța! Iar acum, hai! Sus! Ai o luptă de dus și tot cerul te așteaptă la finish!


Nițu Daniel, Conducator de Zona – Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor