O scrisoare de la fratele meu

Iosif a pus să le dea din bucatele cari erau înaintea lui; iar Beniamin a căpătat de cinci ori mai mult decât ceilalți. Și au băut, și s-au veselit împreună cu el. – Geneza 43:34

Bună dimineața drag explorator! Numele meu este Beniamin și vreau să îți povestesc cea mai marcantă poveste din viața mea.

Cu mulți ani în urmă fratele meu Iosif a plecat de acasă și nu s-a mai întors niciodată. Am aflat mai târziu de la frații mei că a fost sfâșiat de un animal sălbatic. Anii au trecut și într-o zi când frații mei sau întors cu provizii de hrană pentru familiile noastre din Egipt, mi-au spus că Guvernatorul Egiptului a cerut să mă vadă neapărat, iar ca garanție l-a reținut pe fratele nostru Simeon până când aveam să mă duc și eu în Egipt. Deși tata nu a vrut să mă lase, în cele din urmă fiind nevoiți să ne întoarcem în Egipt după hrană dar și după Simeon, am plecat în marea aventură a vieții mele.

Când am ajuns acolo, și am intrat în audiență la marele Țafnat-Paeneah (Descoperitor de taine), am fost foarte surprins de asemănările dintre mine și el. M-am gândit că poate fi o coincidență, dar am fost bulversat de momentul în care ne-a invitat la masă. În primul rând ne-a uimit pe toți modul în care am fost așezați la masă, în ordinea vârstei și în special faptul că pe mine m-a pus chiar lângă el. Dar cea mai șocantă fază a fost următoarea: în timp ce ne-a adus fiecăruia meniul deosebit de curat și gustos, mie mi-a adus odată, . . . . de două ori . . . de trei ori, de patru ori . . . și daaaa chiar și a cincea oară. Mă tot gândeam de ce atâta mâncare DOAR pentru mine?

Gândește-te că pentru toți ceilalți frați din cauză că au primit o singură porție cât au trebuit să aștepte până am mâncat eu cinci porții !!! Și Guvernatorul a avut răbdare și a așteptat până ce am terminat totul din farfurie. Povestea aceasta a avut un sfârșit deosebit de frumos, dar acum vreau să vă spun ce mi-a povestit mai târziu însuși guvernatorul care de fapt era fratele meu adevărat, Iosif. Faptul că mi-a dat de cinci ori mai mult a fost un test pentru ceilalți frați să vadă dacă nu sunt invidioși așa cum au fost în tinerețe cu el.

Din această istorie pe care ți-am povestit-o am avut și eu ce să învăț, și anume lecția altruismului și sacrificiului în familie.

Fii și tu un Iosif astăzi, dublează, și chiar triplează dacă e nevoie, iubirea, iertarea, răbdarea pentru a da dovadă că ești un descoperitor de Dumnezeu, ca Iosif, . . . fratele meu iubit.


Daniel Daniluc, Pastor – Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor