Căile tainice ale lui Dumnezeu

Mai marele paharnicilor nu s-a mai gîndit însă la Iosif. L-a uitat. După doi ani, Faraon a visat un vis. Geneza 40:23, 41:1

Interpretarea visului avut de mai-marele paharnicilor a fost întocmai după cum spusese Iosif. După trei zile mai-marele paharnicilor a fost eliberat.

Cât de bucuros trebuie să fi fost mai-marele paharnicilor când a văzut că ușile temniței se deschid iar el își poate relua viața pe care o avusese mai înainte! 

Dar te-ai întrebat vreodată la cât de bucuros trebuie să fi fost Iosif când a văzut că mai-marele paharnicilor a fost eliberat? Cu siguranță că Iosif și-a spus: ”În curând și eu voi ieși din temniță! Sunt sigur că mai-marele paharnicilor îi va spune lui faraon că sunt nevinovat și în sfârșit se va face dreptate. Chiar și Dumnezeu știe că nu sunt vinovat și că întotdeauna L-am slujit cu credincioșie! Nu cred că El va îngădui ca această nedreptate să continue.

Dar, în bucuria lui fără de margini, mai-marele paharnicilor, pur și simplu a uitat complet de Iosif. De parcă nu l-ar fi cunoscut niciodată. Cât de dezamăgit trebuie să fi fost Iosif când a văzut că zilele treceau una după alta, iar el era tot în temniță.

Ai fost și tu vreodată dezamăgit de cineva? Trebuie să învățăm să nu mai avem așteptări de la oameni. Oamenii, ființe păcătoase și supuse greșelilor, mai devreme sau mai târziu ne vor dezamăgi. Încrederea noastră trebuie pusă doar în Dumnezeu. Rezolvarea perfectă a problemelor noastre vine doar de la El, de la Cel care nu poate greși niciodată.

Dacă mai-marele paharnicilor a uitat de Iosif, Dumnezeu nu a uitat, chiar dacă, în înțelepciunea Lui infinită, El a îngăduit ca Iosif să sufere pentru încă doi ani de zile. Cât de tainic lucrează Dumnezeu! Cât de neînțelese sunt căile Lui! Să nu uităm niciodată că ”toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu! (Romani 8:28).

După doi ani, faraon a avut un prim vis. Dumnezeu conducea evenimentele pe făgașul dorit de El. Eliberarea lui Iosif era aproape. 

Să nu uităm că Dumnezeu este și la cârma vieților noastre. Să ne punem încrederea în El și să nu uităm niciodată că, pentru Dumnezeu, lucrurile imposibile sunt specialitatea Lui!


Gheorghe Julien, Pastor – Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor