Interviu de succes in camasa zdrenturoasa

Iacov a zis casei lui și tuturor celor ce erau cu el: “Scoateți dumnezeii străini cari sunt în mijlocul vostru, curățiți-vă, și schimbați-vă hainele, ca să ne sculăm, și să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului, care m-a ascultat în ziua necazului meu, și care a fost cu mine în călătoria, pe care am făcut-o.” – Geneza 35:2

Acest drum al lui Iacov urma sa fie cel in care primea asigurarea ca va fi tatal multor neamuri odata cu schimbarea numelui in Israel, va fi prosper si bogat (“chiar si imparati vor iesi din tine”)

Filmul “The Pursuit of Happyness” este o drama autobiografica bazata pe viata unui antreprenor care aproape un an de zile a fost “homeless”.

La un moment dat obtine un interviu la o companie de vanzari, iar in ziua cu pricina, datorita unor imprejurari aparte ajunge la interviu imbracat intr-un maieu cu o camasa zdrenturoasa plina de vopsea.

La finalul interviului este un mic dialog interesant:

“Chris, what would you say if a guy walked in for an interview without a shirt on and I hire him? What would you say? (Chris, ce-ai zice daca un tip ar veni la interviu fara camasa, iar eu l-as angaja?)

La care Chris, dupa un moment de tacere raspunde: “He must had on some really nice pants” (Trebuie sa fi avut niste pantaloni super faini)

Glumita de sfarsit a fost savurata de toti, dar interviul era pentru un internship neplatit – deci nu urma sa aiba salariu.

Dupa cele 6 luni de proba are loc un al doilea interviu, el avand probleme mari financiare si doar un singur rand de “haine bune”.

De data aceasta vine imbracat la costum, camasa si cravata, primele lui cuvinte fiind “I wear a shirt today being my last day here” (Port o camasa in ultima mea zi aici), iar managerul ii raspunde “Thank you, we appreciate it but wear one tomorrow though, because tomorrow will be your first day” (Multumesc, apreciez, dar ia-ti una si maine, pentru ca maine va fi prima ta zi).

In epilog aflam ca Chris Gardner urma sa isi formeze propria firma de brokeraj, devenind multi milionar.

Infatisarea inaintea lui Dumnezeu este posibila chiar si in circumstante nefavorabile!!! Primirea binecuvantarilor bogate ale lui Dumnezeu, pe de alta parte, necesita pregatire prealabila ? 

O zi excelenta iti doresc!


Adrian Bob, Ghid – Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor