Cel mai important ingredient al succesului

Ei au răspuns: “Vedem lămurit că Domnul este cu tine. De aceea zicem: “Să fie un jurământ între noi, între noi și tine, și să facem un legământ cu tine!” – Geneza 26:28

Dintotdeauna, în jurul oamenilor de succes s-au adunat admiratori. Unii dintre admiratori devin fani. Asta înseamnă că vor copia cuvintele, expresiile, gesturile, modul de a se îmbrăca al omului respectiv, în speranța că vor ajunge la rândul lor oameni de succes. În cazul unui rezultat pozitiv, toată viața ucenicului se va învârti în jurul acestui eveniment și va face din cel pe care l-a luat ca model aproape un idol. În cazul unui eșec, totul se ruinează și duce la bârfă și, nu de puține ori, la invidie și repulsie față de persoana care îi era model până atunci, de parcă omul de succes era responsabil pentru viața, starea de bine, abundența și dezvoltarea lui. 

Isaac devine un model pentru filisteni și pentru împăratul lor, Abimelec, nu pentru succesul din viața lui sau pentru abundența din jurul lui ci pentru că au văzut prezența lui Dumnezeu alături de el.

Fiecare dintre noi are în genă dorința de a fi semnificativ. Unii caută acest lucru alegând o profesie care să le aducă împlinire dar și siguranță materială. Alții înțeleg direcția vieții lor ca fiind abundența, pe care o caută pe orice cale și prin orice mijloace. Mai sunt cei care se refugiază în lumea ideilor pentru că sunt convinși că spiritul este mai nobil decât materia. Foarte puțini însă consideră că, o relație puternică cu Dumnezeu poate aduce o viață semnificativă.

Eu cred că ne naștem cu o înclinație puternică pentru o viață trăită cu semnificație. Când copiii mici sunt întrebați: „Ce o să te faci când vei fi mare?”, răspunsul lor este aproape întotdeauna unul dintre următoarele: pompier, aviator, doctor, polițist, soldat, etc. Toate aceste profesii au în comun faptul că lucrează pentru alții. Slujirea este în spatele fiecăreia dintre ele. În ciuda faptului că foarte puțini dintre copii ajung ceea ce au spus cândva în primii ani ai vieții, în conștiința lor este sădită sămânța adevăratei semnificații.

Cel mai probabil, dacă citești acest mesaj, ești la vârsta la care îți cauți propriul drum în viață. Acesta poate fi oricare. Societatea are nevoie de foarte multe servicii. Nu uita că semnificația nu vine, în primul rând, din meseria pe care o vei alege ci din relația ta cu Dumnezeu. Lumea va vedea mai întâi cât de mult este prezent El în viața ta și apoi cu ce te ocupi. Roagă-te ca prezența lui Dumnezeu în viața ta să fie vizibilă pentru toți.


Ruben Atomei, Director asistent – Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor