Fii tu miracolul

Este oare ceva prea greu pentru Domnul? La anul pe vremea aceasta, Mă voi întoarce la tine, și Sara va avea un fiu. – Geneza 18:14

Nu știu din ce persepctivă să îți vorbesc. Sunt fiu și tată și îmi plac amândouă ipostazele. Poate, cel mai indicat, având în vedere desfășurarea actuală a lucrurilor, este să aștern aceste câteva cuvinte din postura de copil…copil de Dumnezeu. 

Cu ocazia trecerii dintre ani mi-am stabilit o rezoluție pentru noul an. E cea mai importantă țintă! – să redau frumusețea lui Dumnezeu într-o societate care L-a abandonat, L-a alungat. Pare din ce în ce mai greu să crezi în Supranatural (Dumnezeu) și să fii relevant astăzi. Omul modern și emancipat a găsit, crede el, rețeta după care funcționează lucrurile, iar Dumnezeu nu face parte din ea. Ca exemplu, prea des aud copiii despre ei înșiși că sunt o întâmplare sau un accident. Știi ce lipsește? MIRACOLUL. Da, Dumnezeu te-a creat pe tine, la vremea potrivită. Nu ești o întâmplare, ci expresia cea mai profundă a colaborării omului cu Dumnezeu. Cel mai interesant lucru, pe care doar o mama, în acest caz îl poate știi, este că miracolul te schimbă. Mama care te-a purtat pe brațele ei s-a schimbat. În bine! Ești miracolul de care a avut familia ta nevoie.

Dar oare…ești miracolul de care are nevoie Dumnezeu? M-am gândit că sunt mic și neînsemnat în încercarea mea de a-L înapoia pe Dumnezeu familiei, prietenilor, lumii! Dar…„oare este ceva prea greu pentru Domnul?” Nu te speria de provocările mari. Nu fugi de responsabilități. Dumnezeul care te-a creat va continua lucrarea Sa de artă până la perfecțiune!

C. S. Lewis, un autor drag mie spune: „se pare că Dumnezeu, prin Sine Însuși, nu face nimic din ce ar putea delega creaturilor Lui. El ne poruncește ca, încet și neîndemânatic să facem ceea ce El ar putea face perfect într-o clipeală de ochi” – Studies in Theology. 

E vremea să vezi ce poate să facă Dumnezeu prin tine. Și nu, nu e nevoie să aștepți un an (ca în cazul Sarei) pentru a vedea puterea lui Dumnezeu. Dacă începi să vezi lumea din perspectiva fiului Creatorului, nu îți va lipsi nimic! Iar Dumnezeu va fi fericit! Și tu!


Dorgo Adrian Gabriel, Director Asociat Conferinta – Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video