Printesa neimpodobita

Podoaba voastră… să fie omul ascuns al inimii, în curăția neperitoare a unui duh blînd și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, cari nădăjduiau în Dumnezeu, și erau supuse bărbaților lor; ca Sara… – 1 Petru 3:3-6

Înainte să închizi pagina, vreau să-ți spun că nu sunt împotriva podoabelor! Să-ți explic:

Ai observat care categorie de femei sunt cele mai împodobite și “fățuite”? Printre ele cu siguranță sunt acelea care nu pun prea mult preț pe ele însele, adică pot fi “cumpărate” ușor.

În contrast cu ele se află prințesele. Da! Prințesele adevărate care fac parte din familiile regale. Oare de ce tocmai ele, care sunt atât de deosebite, se aranjează discret şi nu vor să iasă în evidență? Tocmai pentru că ele ies în evidență așa cum sunt: cât mai naturale.

E imposibil să ieși în evidență folosind aceleași trucuri pe care le folosește toată lumea. Simplitatea și discreția au ajuns să fie rare. Ele sunt podoabele femeilor înțelepte.

Așa a fost și Estera. Spre deosebire de colegele ei pline de ” zorzoane”, Estera s-a pregătit pentru vizita la împărat folosind doar înțelepciunea, farmecul personal și “ce era rânduit”. Așa a ajuns împărăteasă.

Să adaugi un frumos ieftin sau să smulgi din ce ai primit, nu înseamnă să adaugi valoare ci să admiți că… nu ai.

Fă un compliment Tatălui tău Rege și recunoaște că ești frumoasă așa cum te-a creat. De restul detaliilor de imagine se va ocupa El când va veni să te ducă la Palat.

Deci nu sunt împotriva podoabelor. Poartă cu îndrăzneală o frunte luminoasă, niște ochi senini, un obraz curat, un păr îngrijit, un zâmbet plăcut, un duh blând și liniștit şi, mai ales, o inimă caldă. Podoabele astea nu costă nimic și le poți lua cu tine oricând, oriunde. Ești o prințesă, nu uita!


Gedo Cipriana, Ghid – Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor