Încredere sau credință?

Prin credință și Sara, cu toată vîrsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioșia Celui ce-i făgăduise. – Evrei 11:11

Se spune că, odată, un om călătorea pe un drum de țară, împreună cu soția sa. Obosiți de atâta mers si văzând ca îi prinde noaptea pe drum, cei doi calatori au vrut sa tragă la un han. Dar hangiul, om rău, a refuzat să-i primească, spunându-le că nu mai are camere libere. Nevasta omului s-a aratat nemulțumită

– Ei, lasă, femeie – a încercat să o liniștească omul – lasă, că știe Dumnezeu ce e mai bine!

– Măi, omule – zise atunci femeia sa – da’ ce poate fi bine când – uite! – nu avem unde sta peste noapte ?!

În sfârșit, au plecat mai departe și, spre bucuria lor, au intâlnit un țăran, om sărac, dar bun la suflet.

Văzând că i-a prins noaptea pe drum, țăranul i-a primit cu drag in căsuța lui.

Dar a doua zi dimineața, când au vrut să plece mai departe, țăranul le-a dat o veste uluitoare celor doi călători: peste noapte, hanul fusese atacat de hoți, care îi jefuiseră pe toți călătorii.

– Vezi, i-a mai spus omul femeii, trebuie să avem încredere in felul în care Dumnezeu le rânduiește pe toate. Ții minte ce ți-am spus aseară ? „Lasă, știe Dumnezeu ce e mai bine.”

La fel ca şi în povestirea aceasta, şi în Biblie Sara are parte de acelaşi tratament ca şi omul şi soţia sa din povestirea de mai sus. În ciuda vârstei ei înaintate pentru a mai avea copii, Dumnezeu i-a îndeplinit dorinţa. Cu toţii ne întrebăm de ce, oare, Sarei nu i-a fost dat un copil cand era mai tânără? Dar Dumnezeu ştie cel mai bine cum să ne dea fiecare lucru la momentul potrivit, nici mai devreme, nici mai târziu. Chiar dacă câteodată ni se pare că Dumnezeu nu ne-ar asculta rugăciunile sau că nu ne-ar răspunde la ele, există un motiv întemeiat pentru care aceste lucruri încă nu s-au întâmplat.

Încredere sau credinţă? În relaţia noastră cu Dumnezeu, amandouă sunt extraordinar şi la fel de necesare. Trebuie să avem încredere în El ca în cel mai bun prieten şi credinţă pentru că este Creatorul nostru!

Un teolog contemporan spunea “Ai încredere în Dumnezeu. El nu pierde nici o bătălie.” Haideţi să urmăm acest sfat şi să ne bazăm mereu pe Cel mai bun Prieten al nostru care ne va ajuta să câştigăm toate “bătăliile” folositoare din viaţă!


Daria Duță, Ghid Asistent – Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor