Dumnezeu va purta de grijă

„Fiule”, a răspuns Avraam”, Dumnezeu însuși va purta grijă de mielul pentru arderea de tot”. Și au mers amândoi împreună înainte. – Geneza 22:8

Acesta era și motto-ul unei adolescente pe nume Gladys Aylward. Visul ei, de a fi misionară în China, a cunoscut multe împotriviri, chiar din partea celor care ar fi trebuit să o susțină cel mai mult. Deoarece nu avea bani pentru a plăti călătoria cu vaporul, pleacă de acasă, din Londra, luând trenul, doar cu pașaportul, Biblia și două lire sterline. Întrebată mereu cum se va descurca, răspundea: „Domnul va purta de grijă”. Și așa a fost. După lungi peripeții ajunge în China, neștiind de războiul prin care trecea țara. Se atașează foarte ușor de copii. Pornește într-o călătorie a credinței urmată de peste 60 de copii, pentru a-i duce din orașul bombardat, într-un loc sigur. Traversează munți, trece prin primejdii, dar curajul și credința ei sunt molipsitoare, învățându-i astfel pe cei mici despre Isus. Sunt refuzați și respinși în mai multe orașe. Micului grup se alătură și alți copii orfani. Într-un final peste 150 de copii sunt salvați datorită credinței aceste tinere, primind adăpost și hrană într-un oraș sigur.

Poate ești respins. Poate ai vise mărețe în care nimeni nu crede. Poate vrei ceva aparent imposibil. Avraam și Gladys au reușit pentru că au mers la pas cu Dumnezeu. Ia-L pe El astăzi în călătorie. Va purta de grija tuturor proiectelor tale.


Marin Chirileanu, Conducator de Zona – Conferinta Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor