Onorați

Avraam a ridicat ochii, și s-a uitat: și iată că trei bărbați stăteau în picioare lângă el. Când i-a văzut, a alergat înaintea lor, de la ușa cortului, și s-a plecat până la pământ.  – Geneza 18:2

Buna dimineața! Ce ai zice ca astăzi să fie cea mai frumoasă zi din viața ta? Să știi că cea mai frumoasă zi din viață începe exact așa ca cea de astăzi, cu aceleași obiceiuri, cu griji pentru testul de la mate, sau cu planuri pentru timpul liber. Nimic nu prevestește că vei trăi cea mai frumoasă zi din viață. Exact așa a pățit și Avraam. Era o zi obișnuită cu o căldură insuportabilă, iar Avraam ieșise din cort să se răcorească când s-a întâmplat ceea ce citim în versetul de astăzi. Avea musafiri! Vei spune „Și ce-i cu asta?” Așa este, nu e mare lucru să ai musafiri, dar musafirii lui Avraam erau speciali. Nu erau rude sau cunoscuți care veniseră să-i facă o vizită. Nici măcar nu erau de prin părțile locului. Oaspeții lui Avraam erau EXTRATEREȘTRI! Ce zici, astfel de musafiri nu primești în fiecare zi, nu-i așa? Adevărul este că Avraam nu aștepta astfel de oaspeți. Oricine, dar nu pe îngeri! Mi-l și imaginez pe Avraam sărind și alergând înaintea lor.

Vestea buna este că în orice clipă Isus împreună cu cei doi îngeri care l-au vizitat pe Avraam te pot vizita și pe tine. Gândește-te puțin: să intre Dumnezeu în casa ta, în camera ta, să stai la masă cu El. Ai putea uita o asemenea zi? Ce mare onoare!

Odată am primit vizita neașteptată a marelui dirijor Ilarion Ionescu-Galați. Maestrul a intrat în casa noastră, ne-a adus bomboane, a stat de vorbă cu noi povestindu-ne din tainele muzicii și ne-a dat câteva sfaturi de specialitate. După ce dirijorul a plecat, am rămas uitându-ne unii la alții, realizând abia atunci ce mare onoare am avut. Dar cum ar fi ca în loc de un om (oricât de mare ar fi el) să intre în casa ta Însuși Dumnezeu? Să stai de vorbă cu El, să-ți povestească despre casa Lui – cerul, și să-I pui toate întrebările din lume…

Stai puțin! De ce n-ar fi azi ziua cea mare? Știai că ziua revenirii lui Isus va începe ca orice altă zi? Spălat pe dinți, micul dejun, rugăciunea de dimineață, plecarea la școală, etc… Exact ca azi, nu?

Ești gata să te întâlnești cu Isus și îngerii Lui?


Dorin Cristea, Director Tineret – Conferinta Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video