Răbdare

Avram a crezut pe Domnul, și Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire. – Geneza 15:6

Ai așteptat vreodată împlinirea unei promisiuni din partea părinților și aveai sentimentul că timpul nu trece așa de repede cum ți-ai fi dorit? Sunt convins că nu ți-a fost ușor. Noi, ca oameni, suntem nerăbdători să primim ceea ce considerăm că avem nevoie și vrem să primim cât mai repede. Uneori, este greu să aștepți și doar câteva minute să primești o prăjitură. Dar ce spui atunci când trebuie să aștepți câteva zile pentru a primi vestea despre rezultatul unui test la școală sau câteva luni până să primești cadoul de ziua ta de naștere, să îți cumperi bicicleta dorită sau noul telefon?

Avraam a așteptat o viață până să țină în brațe propriul său copil. Își pierduse speranța că se mai poate realiza acest lucru. Era bătrân, atât el cât și soția lui. La 86 de ani deja ar fi putut să se bucure de nepoți și chiar de strănepoți. Dar erau singuri. Atunci Dumnezeu i-a făcut o promisiune lui Avraam – urmașii lui vor fi tot la fel de numeroși ca stelele de pe cer (Gen. 15:5). Minunat! Extraordinar! Însă, Avraam și Sara erau singuri și se întrebau când se va realiza asta. Știi cât a mai durat până cei doi au ținut în brațe propriul copil? Încă 15 ani! La 100 de ani, Avraam l-a ținut în brațe, pentru prima, dată pe Isaac. Dar Avraam a mai trăit 75 ani și a putut să se bucure chiar și de nepoții lui, Esau și Iacov.

Ceea ce este cu adevărat interesant este atitudinea pe care a avut-o Avraam atunci când Dumnezeu i-a făcut promisiunea: „Avraam L-a crezut pe Domnul”. Înainte de împlinirea promisiunii, cu toate că nu vedea cum s-ar putea realiza aceasta, Avraam a crezut că se va împlini ceea ce Domnul i-a spus. Pentru că a crezut în promisiunea Lui, Dumnezeu i-a socotit aceasta ca neprihănire sau dreptate – „o stare după voia lui Dumnezeu”.

Nu te îngrijora atunci când nu vezi că promisiunile lui Dumnezeu nu se împlinesc atât de repede cum îți imaginezi sau cum ți-ai dori. El știe cel mai bine când să împlinească un anumit lucru. Exersează răbdarea și încrederea în El! Chiar dacă nu este simplu, tocmai această încredere în promisiunile lui Dumnezeu este aceea care Îl determină pe Dumnezeu să te socotească neprihănit sau drept. Iar promisiunea Lui este că „cei neprihăniți vor străluci ca soarele în Împărăția Tatălui lor” (Mat. 13:43) și vor avea viață veșnică (Mat. 25:46).


Teofil Brasov, Pastor – Conferinta Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentCătre primul meu născut
Articolul următorCa la început