Noe, un om neprihănit

Noe era un om neprihănit și fără pată între cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu. – Geneza 6:9

Poate că ai citit acest text și ai gândit deja că nu poți fi la fel ca acest om. Nu uita că Noe a fost și el un om la fel ca toți ceilalți, însă s-a remarcat printr-o viață trăită altfel între cei din generația lui. Să nu crezi că Noe nu a avut provocările lui la nivel spiritual la fel ca ceilalți oameni, la fel ca noi cei de astăzi, însă dincolo de eșecurile omenești pe care și tu probabil că le-ai trăit, el reușește să fie altfel, adică fără pată.

„Lumea nu este mai favorabilă astăzi pentru dezvoltarea unui caracter creștin decât a fost în zilele lui Noe…Noe a fost pe placul Creatorului Său, deși era înconjurat de corupția acelui veac degradat. Trăim în ultimele zile ale istoriei acestui pământ, într-un veac al păcatului și al corupției și, asemenea lui Noe, trebuie să trăim în așa fel încât să-I fim pe plac lui Dumnezeu” (EGW, Solii Alese vol. 1, pagina 40).

Care este cea mai mare nevoie astăzi? Ellen White a scris: „Nevoia cea mai mare pe care o are lumea este aceea de bărbați — bărbați care să nu se lase cumpărați sau vânduți, bărbați care să fie cinstiți și credincioși în adâncul sufletului lor, bărbați care să nu se teamă să spună păcatului pe nume, bărbați a căror conștiință este la fel de bine orientată către datorie, precum este acul busolei către pol, bărbați care vor lua poziție neclintită pentru adevăr, chiar dacă s-ar prăbuși cerurile” (EGW, Educație, pagina 57).

Ce poate fi mai frumos în această viață scurtă și plină de provocări decât să fim pe placul lui Dumnezeu? Atunci când sunt trăite în viața omului, principiile cerului aduc întotdeauna binecuvântări divine. Va trebui să alegi ce vei face cu viața pe care o trăiești pe acest pământ. La finalul istoriei ce se va spune despre tine? Vei fi caracterizat la fel ca Noe? Privește la Isus și caută de astăzi să umbli cu El la fiecare pas, să-L consulți în toate aspectele vieții tale pentru a te bucura de o viața fericită și de o perspectivă veșnică alături de cei neprihăniți. Prin harul lui Isus vei putea fi biruitor. Alegerea îți aparține!


Natanael Jigau, Director Asociat Licurici – Conferinta Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor