El știe tot

El a răspuns:” Ți-am auzit glasul în grădină; și mi-a fost frică, pentru că eram gol, și m-am ascuns”. – Geneza 3:10

Era o zi deosebită în care mi-am propus să merg cu fetița mea la coafor, să-i tund părul, deoarece mi-a cerut acest lucru de mult timp. Bucuroasă, am rugat-o să se pregătească, ceea ce a făcut în mare viteză fiindcă atunci când îi plăcea ce urma să se întâmple, se pregătea cu o rapiditate ce mi-o doream întotdeauna.

Am mers fericite la coafor unde coafeza a așezat-o pe scaun și după ce i-a oferit o tunsoare superbă, am mai zăbovit puțin prin parc pentru joacă, iar mai apoi obosite am pornit spre casă fericite.

A doua zi, ocupată fiind cu treburile casei nu am observat când fetița mea, mânată de dorința de a fi coafeza, și-a aranjat freza tăindu-și șuvița care îi venea peste urechea stângă, pentru a-i încadra fața, și bineînțeles a tuns și păpușa ei favorită tăindu-i tot părul foarte scurt și neregulat. Dându-și seama ce s-a întâmplat a aruncat în grabă șuvițele de păr după patul din camera ei și a continuat fericită joaca. Nu și-a dat seama că eu tocmai la curățenia din camera ei lucram și că, la un moment dat, voi ajunge și pe acolo cu aspiratorul și voi descoperi „minunea”.

Ajunsă în camera copiilor, încerc să trag lucrurile de la loc pentru a aspira și a face curățenie cât mai bine și, vă dați seama, trăgând patul de la loc peste ce dau, un pumn de păr de păpușa și un smoc de păr diferit. Nu știu cum reacționau părinții voștri la boacănele pe care le făceați, dar eu de obicei, când descopeream ceva ciudat, obișnuiam să strig numele persoanei care credeam că a făcut boacăna.

Ce credeți, mi-a răspuns? Nicidecum! S-a așternut o liniște…și căutând-o, nu îmi dădeam seama unde s-a ascuns. Îi era frică de consecințele ce urmau să vină.

Cred că de multe ori, chiar și mai mari fiind, atunci când am făcut ceva rău încercăm să ascundem acel lucru adânc în sufletul nostru, fără să ne dăm seama cât de mult rău ne poate provoca, golindu-ne de frumusețea pe care a pus-o El în inima noastră.

Mi-aș dori ca astăzi să îți iei timp și să nu te ascunzi de fața Lui, să îi spui lucrurile pe care le-ai făcut și de care știi că nu au fost în acord cu ceea ce vrea El de la tine. Nu te ascunde pentru a nu fi golit de prezența Lui. Golește-ți sufletul de golul lăsat de păcat și umple-te cu pacea Lui, pentru a putea să-L întâmpini cu bucurie atunci când El te cheamă.


Szasz-Gerocs Laura-Gertrud, Conducator de Zona – Conferinta Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor