Nu e ceea ce pare!

Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat și plăcut de privit, și că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, și a mâncat; a dat și bărbatului ei, care era lângă ea, și bărbatul a mâncat și el. – Geneza 3:6

Era foarte frumoasă! Era albă, aşa cum îmi dorisem! Era și tânără! Avea doar 3 ani și era prima maşină, alta decât Dacia, pe care o cumpăram singur, fără ajutorul vreunui ‚specialist’! Nu ştiam care sunt componentele pe care trebuie să le verific în mod obligatoriu și nici cum ar trebui verificate. Dar… îmi plăcea! Arăta bine! Și… am cumpărat-o!

Mergea bine și eram mulţumit! Oricum, puteam să o compar doar cu cele câteva Dacii pe care le condusesem până atunci! Însă avea defecte ascunse! Nu după multă vreme am început să schimb piese. Și piese destul de scumpe! După câţiva ani am vândut maşina respectivă pe un preţ de nimic, după ce dădusem mulţi bani pe ea, investisem mult în piese și tot nu era cum trebuie.

Nu-i aşa că de multe ori alegem în funcţie de prima impresie? Alegem fără să analizăm bine, fără să cântărim aspectele pozitive și pe cele negative, fără să cercetăm conţinutul și fără să încercăm să intuim consecinţele. Ori, dacă le cunoaştem, le ignorăm pentru că ne dorim să alegem într-un anumit fel. Dar ceea ce pare a fi atractiv, de dorit, frumos se dovedește, de cele mai multe ori, că este dăunător.

Aşa s-a întâmplat și cu Adam și Eva, primii oameni de pe pământ, care au nesocotit porunca lui Dumnezeu pentru că li s-a părut că fructul interzis pentru consum este „bun de mâncat” (dar nu îi ştiau gustul!), „plăcut la privit” și „de dorit ca să deschidă cuiva mintea” (nu aveau de unde şti dinainte lucrul acesta, cu excepţia ascultării de înşelăciunea Satanei, care luase chip de şarpe). Și au greşit!

Lecţia pe care trebuie să o învăţăm din experienţa dureroasă a lor și a tututor urmaşilor săi până la noi este că nu tot ceea ce atrage privirile este bun! Alegerile nu se fac pe baza ambalajului! Analizează conţinutul, consecinţele și, cel mai important lucru, ţine cont de ceea ce spune Dumnezeu! Aşa vei fi sigur că vei alege ce este bine!


Mateas Stefan, Conducator de Zona – Conferinta Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video