O perspectivă corectă

Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină. (Geneza 1:3)

În cartea sa „The Best Is Yet To Be” (Ce e mai frumos, va urma), Henry Durbanville povestește despre o fetiță săracă din Londra care a câștigat concursul „Cea mai frumoasă floare”. Floarea ei, nu era așezată într-un ghiveci obișnuit, ci într-o ceașcă crăpată, și nu a crescut într-o seră, ci în podul unei clădiri dărăpănate dintr-un cartier sărac al orașului. Mulți au fost mirați de câștigătoarea anului, însă câțiva și-au și făcut curaj să o întrebe: „Care e secretul prin care a reușit să crești o floare atât de frumoasă?”.

Răspunsul ei a fost: „Am avut grijă, ca întotdeauna să o așez acolo unde e lumină.”

Eroi adevărați, sau adevărații eroi! Acesta ar trebui să fie titlul devoționalului de exploratori de anul acesta.

Știi ce este un erou?

În încercarea de a da un răspuns, te rog să te ridici peste definiția cinematografică sau fantezistă, și să privești la adevăratele calități ale unui erou.

Știu că e greu, mai ales acum când ai pășit în anul 2020, și alții au pregătit deja răspunsul pentru tine. Azi, mai mult decât oricând e important versetul zilei: „Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!”. Și a fost lumină.” (Geneza 1:3)

Vezi tu, eu cred că un erou adevărat, te va ajuta tot timpul să vezi lucrurile corect. Să ai o perspectivă corectă. O viziune clară. Iar pentru aceasta ai nevoie de lumină.

Sunt multe motive pentru care doar Dumnezeu trebuie fie adevăratul tău Erou, dar dacă cauți un motiv specific, începe cu acesta. Dumnezeu știa că avem nevoie de lumină, și toată lucrarea Sa, pentru noi, a început cu lumină.

Nu știu cum arăta pământul la început. Biblia vorbește doar despre întuneric și pustietate.

Nu știu cum este viața ta acum la început de an, mai ales că sunt sigur că și în anul acesta vei trece prin anumite încercări.

DAR știu ce vrea să facă Dumnezeu în viața ta! Mai întâi să aducă lumină! Căci dacă vei păși în lumină, vei păși mai sigur, mai frumos, chiar veșnic.

Cum va aduce Dumnezeu lumină? Psalmistul spunea: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, și o lumină pe cărarea mea.” (Psamul 119:105)

Anul acesta din Cuvânt, vom descoperi oameni care l-au lăsat pe Dumnezeu să fie Eroul lor, pentru ca învățând despre ei, și văzând modul în care l-au lăsat pe Dumnezeu să definească viața lor, să ne dorim și noi să fim asemenea lor.

Și sper ca fiecare zi, petrecută în lumină să te transforme într-o eroină, sau erou al lui Isus.


Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferinte

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video