Totul a fost plătit

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9

Ai vrea să-ți cumperi o casă? Se poate: dacă vei învăța bine, vei avea un serviciu bun, sau poate afacerea proprie, venituri rezonabile și atunci, poate, vei putea să te gândești să-ți cumperi sau să-ți construiești o casă. Probabil, vei lua un credit imobiliar: o sumă suficientă să-ți cumperi casa, pe care o vei returna, cu dobânda de rigoare, în vreo treizeci de ani!

Desigur, după treizeci de ani, te vei bucura să primești o notificare de la bancă, pe care să scrie că toată datoria ta a fost plătită! După treizeci de ani…

Isus ne-a promis că ne pregătește o casă în cer. Mai mult decât atât: prin jertfa de pe Golgota, el a scris pe „factura” casei noastre „totul a fost plătit de Mine”. 

Aceasta este mântuirea „prin har, prin credință și nu prin fapte”.

Să-i mulțumim lui Isus pentru ea!

Adi Ţucmeanu, pastor, Turnu Măgurele

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor