Îngrijorarea sau încrederea

Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7

Astăzi vom învăța lecția încrederii în Dumnezeu de la o exploratoare cu cârlionți negri și ochelari cu ramă roșie, care abia începea să-L cunoască. Era fericită să participe la activitățile primei sale tabere – devoționale, jocuri, drumeții, aplicații din viața lui Iosif ș.a.

O provocare pentru ea, dar și pentru mine ca instructoare a ei, a venit după Labirintul întunecat. Da, a fost greu să parcurgă traseul pe muntele pieptiș, ținându-se de sfoară, legată la ochi, dar provocarea cea mare a urmat abia după aceea. S-a dezlegat, și-a căutat instinctiv ochelarii cu rame roșii în buzunar și… nu i-a găsit. Am fost strigată imediat. Nu văd! Fără ei, nu pot rămâne în tabără! Ce mă fac?!

Credința puternică a prietenei ei m-a luat prin surprindere: Să ne rugăm! Sunt SIGURĂ că Dumnezeu n-i va arăta! Ne-am rugat toate trei. Trebuie să recunosc că, în timp ce pacea lui Dumnezeu se așternea în inimile lor încrezătoare, eu eram îngrijorată de efectul unui posibil răspuns negativ. Din fericire, Domnul a făcut după credința lor și, după o căutare de mai bine de 40 minute pe întregul versant, ochelarii au fost găsiți.

Tu ce vei alege astăzi? Îngrijorarea sau încrederea care aduce pacea?

Andreea Strâmbu, instructor exploratori Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video