Folosește unealta ta

Apoi le-a zis: “Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Marcu 16:15

M-am plimbat prin câteva țări la viața mea, dar niciodată n-am predicat acolo. Am vizitat obiectivele turistice, am vorbit cu oamenii locului, am mâncat cele mai alese delicatese (de maximum 10 euro), dar n-am predicat. Și nici n-o să fac asta vreodată, pentru că nu acesta e darul meu. Dar, totuși, e un îndemn al lui Dumnezeu pentru fiecare dintre copiii Săi, așa că trebuie să-L ascult – cu o mică și neînsemnată modificare. Cu bucurie mă voi duce în toată lumea, voi vorbi cu fiecare făptură pe care o voi întâlni, fiindcă vreau să aflu cât mai multe despre acea parte anume de pe mapamond. Așa sunt eu, mai curios din fire. Dar nu cred că o să predic, pentru că încă nu mi-am dezvoltat acest dar.. 

În schimb când ajung acasă, o să aștern pe hârtie ce am văzut și ce am aflat și mă voi ruga cu toată ființa ca vreun misionar zelos să citească ce am scris eu și să predice Evanghelia acelor oameni. Nu toți suntem făcuți să predicăm, nu toți avem darul lui Cicero sau al lui Billy Graham. Dar dacă poți să predici, fie prin vorbire, fie prin comportament, prin stilul de viață, fă-o. Și nu te duce la capătul lumii pentru asta, începe să-ți predici ție și vezi dacă te schimbi după asta.

Eu am darul de a scrie. Tu?

Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video