#PentruDomnul

Apoi le-a zis: “Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Marcu 16:15

În zilele noastre, populațiile masai (Kenya și Tanzania) sunt cunoscute în întreaga lume prin aspect fizic, îmbrăcăminte și ritualuri. Bărbații și femeile masai, se împodobesc cu cercei, coliere de mărgele colorate și își ung pielea cu argilă roșie. Uneori poartă coame de leu, pene de struț și piei de leopard și se întrec în a sări cât mai sus, pe ritmurile unei muzici tribale. Toate cele enumerate mai sus, au sens din perspectiva zeului lor, Engai, pe care îl cinstesc în felul acesta.

Dacă cineva ar realiza un documentar, cu exploratorii din România, despre uniforma lor, ritualul de la careu, specializări și cântece, despre cine ar vorbi? Te-ai gândit vreodată, că defapt noi suntem diferiți în această lume, așa cum un masai este imediat reperat ca fiind ceea ce este? Știu colegii tăi, faptul că ceea ce ești, faci sau spui are legătură cu Dumnezeul tău? Astăzi, nu mai este necesar să călătorim pe vapoare luni de zile pentru a ajunge în lumi neexplorate… Este suficient să postezi ceva pe o rețea de socializare, și o întreagă lume poate vedea „propovăduirea” ta.  Gândește-te acum, la faptul că poate tu ești singurul misionar prin care Isus poate ajunge vreodată la inima unui coleg al tău. Se regăsește Isus în ceea ce arăți lumii tale?

Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video