Renunța la bagaje

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

O publicaţie americană a realizat topul celor mai înguste străzi din lume. Recordul este deţinut de o străduță din Germania–Reutlinger, numită Spreuerhofstrasse. Are o lăţime de numai 30,4 cm. Străduţa cea mai îngustă din Italia – Ripatransone are numai 35,5 cm; iar Strada Parlamentului din Anglia –  Exeter are o lăţime de 63,5 cm. 

Între acestea, o stradă din Braşov, se regăseşte în clasamentul american. Construită în secolul XV, Strada Sforii în cel mai îngust punct are doar 109 cm. Lungimea străzii este de 83 de metri.

Anul trecut, împreună cu un grup de olimpici la religie am mers pe această stradă. Dar ca să putem intra pe ea, a trebuit să facem un lucru esențial: să renunțăm la toate bagajele și la tot ce ne împiedica să intrăm pe această cale îngustă.

Așa este și cu cărarea îngustă ce merge spre viața veșnică. Trebuie să o cauți cu toată inima ca să o poți găsi, iar atunci când o afli, trebuie să renunți la toate poverile și bagajele pământești dacă vrei să intri și să mergi pe ea până la capăt.

La final, îți lansez două provocări:

1. Dacă ajungi în Brașov, caută Strada Sforii!

Lucian Răcilă, director departament educaţie

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video