Fructele lăcomiei

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

Ai auzit ce au făcut Paul și Bianca în vacanța de vară? Anul trecut, când erau la bunici, au văzut un platou cu fructe zemoase. Erau acolo mere, pere, piersici și cireșe – unele mai mari și mai frumoase, altele mai mici și mai puțin colorate. Știi ce fac de obicei copiii când primesc fructe? Le aleg pe cele mai mari și mai frumoase. Așa au făcut și ei, dar pentru că nu erau foarte multe, au început să se certe rău de tot pe cele mai atrăgătoare.

Bunica s-a gândit să îi învețe o lecție. Cu o altă ocazie le-a pus din nou fructe pe masă. Din nou au început să apară nemulțumiri între ei pentru că fiecare voia ceea ce i se părea mai atrăgător. Dar ce să vezi? De data aceasta fructele mari și frumoase, pe care ei și le doreau, erau viermănoase, iar cele mai mici și mai puțin atrăgătoare erau cele gustoase. Astfel au învățat o lecție: ceea ce pare frumos s-ar putea să nu fie sănătos.

Cu mulți oameni se întâmplă la fel. Ei caută fericirea acolo unde nu este. Ambalajul le atrage atenția, dar conținutul îi lasă cu un gust amar. Sunt ca niște pești care mușcă din momeală fără să știe că aceasta îi va costa viața. Puțini sunt cei care află calea cea îngustă care duce la viață. Sper ca eu și cu tine să intrăm pe poarta cea strâmtă și să găsim fericirea!

Alexandru Dobrin, pastor, Transilvania de. Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video