Puterea de a păzi legile

“Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

Misionarul Ludwig Nommensen a lucrat cu un trib din Asia de sud-est. Șeful satului i-a spus misionarului: „Aveți 2 ani să învățați obiceiurile noastre și să ne convingeți că aveți un mesaj de valoare pe care să îl auzim”. După doi ani, conducătorul tribului ia cerut misionarului să îi spună cu ce diferă creștinismul de regulile și tradițiile morale ale tribului.

„Știm deja ce este bine”, a explicat șeful. „Și noi avem legi care spun că nu trebuie să furăm sau să omorâm sau să nu spunem minciuni”.

Misionarul a răspuns: „Adevărat, dar Dumnezeul meu oferă puterea necesară pentru a păstra aceste legi”.

Acest lucru a surprins șeful. „Îi poți învăța pe oamenii mei să trăiască mai bine?”

– Nu, nu pot, răspunse Ludwig. „Dacă Îl primesc pe Isus Hristos, Dumnezeu le va da puterea de a face ceea ce este drept”.

Șeful la invitat să rămână încă 6 luni, timp în care Ludwig a predicat Evanghelia și a învățat pe săteni cum lucrează Duhul Sfânt în viața creștinilor.

– Poți să rămâi cât vrei, a anunțat șeful. „Religia ta este mai bună decât a noastră, căci Dumnezeul tău umblă cu oamenii și le dă putere să facă ceea ce cere”.

În această zi să te bucuri şi tu de puterea Duhului Sfânt în viaţa ta!

Gusti Angheluţă, director exploratori

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video